Mark Rutte heeft geen moeite met Vandaag Inside: ‘Leuk programma!’

Mark Rutte heeft niet zo’n moeite met het programma Vandaag Inside als zijn collega Sigrid Kaag. Sterker nog: hij vindt het allemaal wel vermakelijk. “Het is gewoon een heel leuk programma toch?”

Mark Rutte en Johan Derksen © SBS 6

Sigrid Kaag reageert al dagen ontzettend geïrriteerd als journalisten haar vragen naar de terugkeer van Johan Derksen op televisie, maar haar collega Mark Rutte blijkt daar heel anders in te staan. De minister-president laat aan een verslaggeefster van Hart van Nederland weten dat hij Vandaag Inside een leuk programma vindt.

Leuk programma

Rutte heeft gisteren niet gekeken naar de eerste VI sinds de kaarsexit. “Nee, ik was gisteren in Bulgarije, in Sofia, dus ik was pas laat terug.”

Heeft hij het teruggekeken? “Nee, dat lukt me allemaal niet. Helaas. Het is gewoon een heel leuk programma toch, volgens mij?”

Kijkt hij wel eens naar VI? “Ja, af en toe als ik de kans heb. Ik zie niet heel veel tv, omdat ik heel vaak ’s avonds weg ben en als ik overdag alles weer ga terugkijken, dan ben ik ’s avonds nog later thuis, dus dat lukt niet altijd. Maar ja, je probeert het wel te volgen.”

Vrije pers

Wat vindt Rutte ervan dat VI zo snel na de kaarsrel weer terug is op televisie? “Laat de regering nou geen mening hebben over tv-programma’s, de vrije pers. Uiteindelijk kiezen wij allemaal waar we naar kijken en volgens mij keken er gisteren 1,5 miljoen mensen. Dat zag ik vanmorgen in de kijkcijfers, dus dat is wel een teken dat het een heel populair programma is.”

Vindt hij VI een belangrijk programma? “De regering heeft geen standpunt over het belang van programma’s, maar als kijker bepalen we natuurlijk zelf waar we naar kijken. Het is een vrij land en als 1,5 miljoen mensen afstemmen op dit programma, dan wordt dat blijkbaar toch belangrijk gevonden.”

Fragment

Het fragment waarin Rutte zich uitlaat over VI:

Kaag

Sigrid Kaag lacht ondertussen om de vraag of ze met Johan in gesprek gaat:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u gaan kijken als Mark Rutte eens aanschuift bij Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen