Davina Michelle is tegen cancelen: ‘Maar annuleren Glennis begrijp ik’

Davina Michelle is in principe geen fan van de cancelcultuur, maar dat Glennis Grace is gecanceld voor de Beste Zangers-concerten begrijpt ze wél. “Ik kan die keuze wel weer begrijpen.”

Glennis Grace en Davina Michelle © RTL, SBS

Eigenlijk zou Glennis Grace gisterenavond en vanavond optreden bij de Beste Zangers-concerten, maar ze is op het laatste moment vervangen door Do. Haar knokpartij in de Jumbo ligt volgens de organisatie nog te vers in het geheugen. De andere optredende artiesten denken verschillend over deze beslissing.

Davina kritisch

Frans Duijts vindt het bijvoorbeeld jammer. “Ik vind het wel een beetje balen voor Glennis. We zijn allemaal mensen en we doen allemaal wel eens iets wat niet helemaal lekker loopt of niet helemaal lekker is. We maken fouten en die moeten we elkaar kunnen vergeven. Ik had het leuk gevonden als ze er wél bij was geweest”, zegt hij tegen Shownieuws.

Collega Davina Michelle begrijpt het cancelen van Glennis wél. “Ik zag laatst haar tour en dat ze het in die shows ook uitlegt aan het publiek en dat ze haar zoon meenam. Ik ben zelf niet zo van de cancelcultuur, maar ik kan de keuze ook wel weer begrijpen. Ik ben een beetje ertussenin.”

‘Boeit me niets’

Andere artiesten praten er handig omheen. “Dat hele verhaal krijg ik niet echt mee en wat iedereen ervan vindt, boeit me echt helemaal niets”, zegt Sanne Hans bijvoorbeeld.

En Emma Heesters: “Ik heb daar niet echt een mening over heel eerlijk gezegd. Volgens mij doet Do het nu en dat is ook een geweldige zangeres. Ik kijk ernaar uit om haar te horen zingen.”

Henk Poort

RTL Boulevard heeft geen interessante quotes gehaald bij het concert. “We vroegen het precies aan de verkeerde, namelijk aan Henk Poort”, aldus tv-kenner Rob Goossens. “Hij had helemaal niet meegekregen dat zij niet meer zou komen en zag dus bij de repetities dat daar Do was en niet Glennis Grace. Die had het niet helemaal meegekregen.”

Hij vervolgt: “Maar toen die vraag kwam, vonden ze het achter de schermen niet meer zo leuk. We wilden het ook van Do weten, maar die vraag mochten we niet stellen.”

Middelvinger

Glennis lag deze week nog onder vuur, omdat ze in Amsterdam heeft opgetreden met haar omstreden zoontje. Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden: “Een paar straten verderop zit de Jumbo, waar een paar medewerkers echt trauma’s hebben overgehouden als we de verhalen moeten geloven aan dat incident.”

“Ik vind het echt een dikke middelvinger. Waarom moet dit? Juist in Amsterdam, juist in de stad waar alles is gebeurd. Dit had je ook achterwege kunnen laten. Dit is uitdagen wat mij betreft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Davina Michelle begrijpt het cancelen van Glennis Grace. Scoort ze punten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen