Bridget Maasland had geen zin in ’toneelstukje’ na topless foto

Bridget Maasland had in 2016 geen zin in een ’toneelstukje’ nadat een paparazzo haar topless had gefotografeerd op Ibiza. Daardoor belandde ze zonder bikinitop op de cover van de Weekend.

Bridget Maasland en Bart Ettekoven © SBS 6

Het was voor Bridget Maasland wel even slikken toen ze in 2016 topless op de cover van het roddelblad Weekend stond. Sterker nog: ze noemde dat ‘een beetje belachelijk‘. Eigen schuld, dikke bult, vond hoofdredacteur Bart Ettekoven. “Ze ging zelf op een van de populairste stranden van Ibiza topless liggen. Dan loop je wel enig risico”, zei hij destijds.

Bellen met Bridget

Bridget gaf toentertijd aan het ‘niet leuk’ te vinden als je met je zoontje in de rij staat bij Albert Heijn ‘dat je moeder zo in de schappen ligt’. Bart daarop weer: “Die ziet ze toch wel vaker neem ik aan, van zijn eigen moeder? Een tikkeltje naïef vond ik dat wel, ze had zelf ook wel kunnen bedenken dat ze op de cover zou eindigen, toch?”

Inmiddels zijn we zes jaar verder en blikt Bart nog één keer terug op het relletje van destijds. Hij vertelt in Shownieuws Zomereditie dat hij Bridget nog wel een way out heeft geboden. “Ik had Bridget gefotografeerd en toen heb ik haar gebeld”, legt de Weekend-baas uit.

‘Geen toneelstukje!’

Wat zei Bart toen tegen Bridget? “Ik heb gezegd: ‘Goh Bridget, ik heb deze foto’s, ik kan me voorstellen dat je dat niet prettig vindt, dus vind je het anders goed dat we ze morgen nog een keer over maken en dat je een bovenstukje draagt? We weten nu waar je ligt.’”

Dat zag Bridget echter helemáál niet zitten. “Toen zei ze: ‘Nee hoor, aan dat toneelstukje ga ik niet meedoen. Ze hebben genoeg gekost, dus iedereen mag ze zien ook.’”

Verpreutsen

Bart heeft er overigens helemaal geen moeite mee dat Bridget topless op het strand lag. “Weet je, ik ben ook opgegroeid met een moeder die altijd topless op het strand lag, dus ik vind daar ook niet zo heel veel geks aan – ik denk dat we nogal aan het verpreutsen zijn in dit land op dit moment. In de jaren 70 of 80 lagen alle vrouwen topless.”

Zou hij ook een strandshoot met collega Patty Brard overwegen? “Als jij op een vol strand in Noordwijk of Zandvoort gaat staan in je blote niksie? Ja, of ik het zou doen is een tweede, want ik weet niet of Nederland dat wil zien”, sneert hij.

Dan snel na het aanschouwen van Patty’s onweergezicht: “Nee, nee, niet naar jou toe! Maar Nederland is gewoon heel preuts.”

Hangry

Oei, oei, oei. En dat terwijl Patty weer eens ontzettend hangry (als je chagrijnig bent van de honger, red.) achter de Shownieuws-desk zat. Een paar minuten ervoor raakte ze zwaar geïrriteerd toen de regie een verkeerd fotootje van Madonna liet zien.

Patty nijdig: “Nee, dit zijn de foto’s van núúú, jongens. Moet ik nou alles voorzeggen?!?!”

Weekend-cover

De veelbesproken Weekend-cover van toen kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers topless op de cover van een roddelblad zetten: prima of gaat een beetje ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen