Mariëlle Tweebeeke heeft serieus interviewverzoek uitstaan bij Poetin

Mariëlle Tweebeeke heeft een serieus interviewverzoek uitstaan bij de Russische president Vladimir Poetin. De Nieuwsuur-ster zou hem graag willen spreken over de oorlog die hij voert in Oekraïne.

Mariëlle Tweebeeke © NPO

Het was vorige week een behoorlijke verrassing: plotseling bracht Nieuwsuur naar buiten dat Mariëlle Tweebeeke een interview had gehouden met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Het was een spannend gesprek, omdat hij erg geprikkeld reageerde op vragen over corruptie in zijn land. “Heb je hier gewoond, Mariëlle?”

Ook naar Poetin?

Mariëlle wist afgelopen vrijdag ongeveer een half miljoen kijkers te boeien met haar Nieuwsuur-interview met Zelensky. Ze blikte er gisteren op terug aan de talkshowtafel van Op1.

Op1-host Hugo Logtenberg nieuwsgierig: “Staat ditzelfde verzoek uit bij het Kremlin voor de heer Poetin?”

Mariëlle lachend: “Ik heb meer collega’s die dat zeiden. Ik zei: ‘Nou, jongens, ik ben in de buurt, ik rij zo door. Regel het maar!’”

‘We werken eraan’

Hugo: “Nee, maar even serieus?”

Mariëlle: “Nee, het staat wel uit. We hebben een fantastische redacteur die ook Zelensky heeft binnengehengeld, Miriam Lavalette, die daar een meester in is, dus daar werken we aan.”

Hugo: “Daar verheugen we ons op, hè? Mariëlle Tweebeeke met het mes tussen de tanden bij Poetin naar binnen.”

Reis naar Oekraïne

De reis naar Kiev was overigens best pittig, aldus Mariëlle. “Je vliegt op Krakau, dan ga je met de auto naar Lviv en dan sta je uren voor de grens te wachten. Vier uur lang hebben we daar gewacht, dus ik kwam om twee uur ’s nachts in Lviv aan. De volgende dag negen uur lang met de trein naar Kiev en ’s morgens vroeg kregen we de locatie door.”

Pas toen kwam de oorlog dichtbij voor Mariëlle. “Eerst zie je niks in Kiev. Dan denk je: ik zie eigenlijk niks van die oorlog. En dan kom je opeens op die plek met allerlei wegafzettingen, zandzakken en allemaal militairen.”

In een busje

Het was een hele belevenis, aldus de presentatrice. “We hadden een Oekraïense cameraman en een fixer en met alle spullen in een busje gingen we naar die locatie toe.”

Ze vervolgt: “Toen moesten wij alle spullen in een busje van hen stoppen en werden we door al die wegversperringen gereden en dan kom je bij dat regeringsgebouw. We werden daar helemaal gecheckt, moesten alles afleveren en toen konden we aan de slag.”

Interview

Het resultaat kunt u onderstaand bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen