Alexander Klöpping ergert zich aan VI-sterren: ‘Graaiende tokkies!’

Alexander Klöpping haalt opnieuw uit naar de mannen van Vandaag Inside. De Blendle-oprichter ergert zich aan de flirt van de NPO met Johan Derksen en zijn collega’s. “Het zijn graaiende tokkies!”

VI Vandaag en Alexander Klöpping © Talpa, NPO

De talkshow van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee heeft aan een zijden draadje gehangen. Na het kaarsverhaal verdween Vandaag Inside abrupt van televisie en SBS 6 liet de heren keihard vallen. PowNed-baas Dominique Weesie zag zijn kans schoon en racete, met een mandaat van NPO-baas Frans Klein op zak, naar Grolloo.

‘NPO wilde VI-sterren’

Dominique stelt dat hij de mannen van VI naar de publieke omroep wilde halen, maar dat hij alleen een poging wilde wagen als NPO-god Frans Klein zijn zegen zou geven. Dat deed hij, beaamt ook Johan in De Telegraaf. “Dominique (…) was de avond tevoren bij de grote NPO-baas Frans Klein geweest om te voorkomen dat hij zou worden teruggefloten.”

De VI-ster vervolgt: “Klein vroeg bedenktijd en belde ’s morgens: programmeer ze maar in, mijn steun heb je. Het argument was: die mannen vullen iets in wat we bij de publieke omroep missen. (…) We gingen er in salaris fors op achteruit, maar met een podcast en de beelden van het programma konden we aardig verdienen.”

Graaiende tokkies

Mediajournalist Mark Koster vindt het dapper dat Frans de heren naar de NPO wilde halen. “Pluim voor lef van Frans Klein. De baas van de NPO wilde VI programmeren bij PowNed. Vooral uit kijkopportunisme, natuurlijk. Het zou het argument dat alles links, woke en correct is bij NPO, voorzover waar, meteen hebben weggevaagd”, twittert hij.

Digiberoemdheid Alexander Klöpping denkt dat Frans opgelucht ademhaalde toen het VI-trio ervoor koos om toch bij SBS 6 te blijven. “Nu heeft ie het beste van twee werelden: de intentie is publiek, en hij hoeft niet met die tokkies te dealen omdat het uiteindelijk natuurlijk graaiers zijn die niet voor de balkenendenorm aan het werk gaan.”

Links en woke

Volkskrant-journalist Thomas Hogeling vraagt zich af of de NPO het wel nodig heeft om die intentie geëtaleerd te zien. “Er is toch echt helemaal niemand meer die vindt dat alles bij de NPO links, woke en correct is?”

Alexander: “Wat blijft er over van conservatief-populistische mediakritiek als ze niet meer Calimero kunnen uithangen? Ontneem ze dat nou niet Thomas.”

Thomas: “Ik zou niet durven. Het kan mij allemaal niet stout-rechts genoeg.”

Positieve pr

Mark Koster zegt tegen Alexander dat Frans de VI-heren wel degelijk wilde hebben. “Klein had ook nee kunnen zeggen, of strategisch kunnen afwachten, meer zijn stijl. Hij zei ruiterlijk: programmeer ze maar.”

Alexander: “Ik zeg niet dat deze uitkomst zijn strategie was, louter dat hij nu positieve pr heeft in de Telegraaf (hoezee) en geen last heeft van het eindeloze gezeik dat die lui zouden opleveren voor de NPO.”

Drie maanden geleden haalde Alexander ook al keihard uit naar de mannen van VI. Toen noemde hij ze kwaadaardig en racistisch.

Tweet

De Twitter-discussie tussen Mark en Alexander:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Klein stond open voor een gesprek met de mannen van VI. Goed of verwerpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen