‘NPO wilde Vandaag Inside wel degelijk op plek Khalid & Sophie’

Albert Verlinde denkt dat er echt sprake van is geweest dat de publieke omroep het Vandaag Inside-trio in huis wilde halen om het slecht scorende Khalid & Sophie te vervangen. “Ik denk het echt.”

Albert Verlinde en Wilfred Genee © SBS 6

Johan Derksen onthulde maandagavond op televisie dat hij en zijn collega’s van Vandaag Inside zijn benaderd door een publieke omroep. Na de uitzending bevestigde René van der Gijp dat ze door BNNVARA zijn gepolst om op de plek van Khalid & Sophie te gaan zitten. Dat ontkende de omroep; het bleek dat PowNed hen had gebeld.

NPO-mandaat

PowNed-baas Dominique Weesie onthulde dat hij eerst met NPO-bobo Frans Klein had overlegd voordat hij naar Grolloo afreisde om Johan te ontmoeten. Frans beslist wat er wordt uitgezonden op de publieke zenders, dus Dominique wilde vooraf weten of het zin zou hebben om het gesprek aan te gaan.

Het is dus evident dat Frans het wel zag zitten, becommentarieert Albert Verlinde in Shownieuws. “Hij had van tevoren Frans Klein gebeld en als hij van tevoren zegt: ‘Dat moet je niet doen…’ Maar hij had van tevoren gezegd: ‘Je kunt het gesprek aangaan’, dus Dominique zat daar met een soort mandaat.”

Khalid & Sophie

Albert kan zich goed voorstellen dat Frans van Khalid & Sophie af wil en een oogje had op Vandaag Inside. “Ik denk dat er echt sprake van geweest is. BNNVARA kan wel vertellen dat ze er tevreden over zijn, maar M is net gestopt en dat zit de andere helft van het jaar op dat tijdslot, dus dat zou kunnen.”

Hij vervolgt: “Daarnaast hebben we ook gelezen dat Remco van Westerloo, de baas van NPO 1, heeft gezegd: ‘Ja, die talkshows tussen zeven en acht lijken allemaal op elkaar. Misschien moeten we een ander soort programma’s gaan doen, zoals Een Huis Vol of een reallifesoap.’”

‘Het is een optie geweest’

Stiekem kan de NPO dus best interesse hebben gehad, legt Albert uit. “Op het moment dat dit zich aandient, kun je als zendermanager denken: nou, dan hebben we wat anders en wat leuks tussen zeven en acht. Ik denk oprecht dat het echt wel een optie geweest is.”

Het zou zuur zijn voor BNNVARA, want die omroep wil naar eigen zeggen door met Khalid & Sophie. “BNNVARA zegt dat ze heel blij zijn met het programma. Waarom weet niemand.”

Politiek correct

Albert vindt het begrijpelijk dat het nieuws over een mogelijke VI-transfer naar de NPO behoorlijk wat stof heeft doen opwaaien. “Dat is een bom die afgegaan is, want we hebben natuurlijk alleen politiek correcte talkshows bij de NPO. Tussen zeven en acht heb je de ene en tussen half elf en half twaalf heb je de andere.”

Eén ding staat volgens Albert als een paal boven water: “Er is wel degelijk vanuit de NPO contact geweest met de mannen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een talkshow of een opinieshow in de vooravond van NPO 1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen