Alexander Klöpping sloopt VI-mannen: ‘Kwaadaardig en racistisch’

Alexander Klöpping vindt dat de Johan Derksen-talkshow VI Vandaag een kwaadaardig programma is vol onderhuids racisme. Dat zegt hij tijdens een podcastgesprek met Marcel van Roosmalen.

VI Vandaag en Alexander Klöpping © Talpa, NPO

Marcel van Roosmalen was onlangs te gast bij VI Vandaag en Alexander Klöpping vraagt zich in zijn populaire Podcast over Media af of hij dat wel had moeten doen. “Het is kwaadaardig. Het is een soort van onderhuids racisme. Bij VI zit er een soort racistisch onderlaagje onder. Dat vind ik heel vervelend. Daar zou ik me ook niet mee willen inlaten.”

Meeheulen

Daar staat Marcel toch wat anders in. “A heb je dat zelf in de hand. Ik ben het lang niet altijd eens met alles wat daar gezegd wordt…”, reageert hij.

Alexander: “Maar je gaat daar vrijwillig zitten.”

Marcel: “Maar ik zit toch niet mee te heulen als het over asielzoekers gaat of wat dan ook? Bovendien doe je ze daar ook wel wat mee te kort, want ik vind hen in essentie geen racisten. Ze vertegenwoordigen eigenlijk – wat je er ook van vindt – een stem die er wel degelijk is in de samenleving.”

Onmensen

Alexander: “Ik weet dat die stem er is, maar die moet je niet groter maken.”

Marcel: “Als je ze één credit moet geven, is het wel dat ze dingen bespreekbaar hebben gemaakt. Doordat zij er zijn, zijn er allerlei discussies… Het zijn geen onmensen.”

Alexander: “Nee, dat geloof ik. Maar jij ziet hen als een soort drukventiel van de samenleving?”

Marcel: “Ja, en dan nog: er zijn wel kwaadaardigere drukventielen.”

Alexander: “Nee, dat ben ik met je eens.”

Klapperende oren

Marcel vindt dat Marcel de mannen van VI niet zomaar als racisten moet wegzetten. “Ik vind het te makkelijk om ze weg te zetten zoals je nu doet.”

Alexander: “Als ik Johan Derksen soms hoor, dan klapperen mijn oren.”

Marcel: “Welke uitspraak dan bijvoorbeeld?”

Alexander: “Ja, hij heeft het zo vaak opgenomen voor Baudet en zijn fratsen.”

Marcel: “Ja, maar het is een democratie.”

Extreemrechts

Alexander: “Dat is een extreemrechtse partij, laten we wel wezen. Dat mag ook, maar het is een vraag of je erbij gaat zitten vrijwillig en je het legitimeert.”

Marcel: “Zo zie ik het niet. Ik heb helemaal niets gelegitimeerd. Ik zit daar als mezelf en ik heb daar nog nooit een of andere politieke uiting gedaan en ook niet gelachen om iets waar ik het niet mee eens was.”

Alexander: “Nee, maar dat is wel het ongemak als je daar zit.”

Podcast

De discussie tussen Alexander en Marcel over het ‘racistische’ VI Vandaag kunt u beluisteren in de Podcast over Media:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen