Yvonne Coldeweijer lacht om hoor en wederhoor: ‘BN’ers liegen tóch!’

Yvonne Coldeweijer begrijpt niets van het verwijt dat ze geen hoor en wederhoor toepast. Ze denkt dat het niets toevoegt aan haar juicekanaal. “Alle BN’ers liegen! Daarom doe ik dit toch ook?!”

RTL Nieuws © RTL

Samantha Steenwijk heeft het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer extreem veel publiciteit bezorgd door een kort geding tegen haar aan te spannen over een non-onderwerp: dieetpillen. De juicekoningin haalde vrijdagavond zelfs de veel bekeken half-achteditie van het RTL Nieuws. Ook RTL Boulevard en Jinek spraken er uitgebreid over.

Bridget kritisch

Wat in alle drie de programma’s terugkwam? Het feit dat Yvonne, net als de meeste juicekanalen, vaak geen hoor en wederhoor toepast. Yvonne werd daar ook naar gevraagd door een verslaggever van RTL Nieuws. “Hoor en wederhoor? Dan ga ik vragen: ‘Hé Samanth, heb jij pillen gebruikt?’ Ja, wat gaat ze zeggen?”, reageerde ze.

Bridget Maasland vindt hoor en wederhoor wél belangrijk, zegt ze in RTL Boulevard. “Samantha heeft natuurlijk wel ergens een punt dat er geen hoor en wederhoor wordt toegepast bij dit soort kanalen. Ik kan me wel voorstellen dat dat toch wel wringt ergens.”

Ja, dat wrong ook een beetje bij Eva Jinek toen Bridget vorig jaar zonder hoor en wederhoor suggereerde dat Eva voor de tweede keer zwanger was. ‘Broddelwerk‘, noemde de talkshowdiva dat.

Gevaarlijk

Özcan Akyol vindt juicekanalen ‘een gevaarlijke ontwikkeling’, zegt hij in de talkshow van Eva. “Yvonne is het opperwezen nu en steeds meer jonge mensen denken dat dit normaal is, dus er ontstaan steeds meer juice channels waarop dit gebeurt.”

Eva: “Weet je wat het ook is? Heel veel mensen kijken ernaar, lezen het en volgen het, dus je kunt er een oordeel over hebben, maar ze zegt ook eigenlijk heel eerlijk: ‘De mensen vinden het leuk.’”

Angela de Jong: “Ik vind wel alle dingen die ze naar buiten hebben gebracht dat ze nu nat gaat op dieetpillen… Dat vind ik ook wel…”

Eva: “Omdat die andere dingen wel serieus waren bedoel je?”

Angela: “Ja, de beschuldigingen aan het adres van Marco Borsato en alles wat daarna uitmondde in het Voice-schandaal… En dan zijn het nu de steenpillen ehh de afslankpillen van Samantha Steenwijk waar ze over struikelt!”

Grenzen vervagen

Rob Goossens merkt dat grenzen heel erg vervagen. Zijn eigen RTL Boulevard opende vrijdag groots met Yvonne’s aanval op Danny de Munk, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Vroeger zou dat nooit zo snel in de mainstream media verschijnen, aldus Rob. “Ik herinner me nog dat John en ik het voor het eerst over de Marco Borsato-zaak hadden. Toen was de grens echt: zolang er geen beschuldiging is van strafbare feiten en er ligt geen aangifte, gaan we er niks over zeggen, omdat het zo potentieel schadelijk is voor degene waar het over gaat.”

“Dat soort grenzen worden nu wekelijks, zo niet dagelijks, met voeten getreden. De juicekanalen spelen daar een belangrijke rol in.”

Yvonne reageert

Yvonne reageert in haar Instagram-stories op de kritiek over het gebrek aan hoor en wederhoor. “Ik zat dus net even Jinek te kijken en ik zag het ook al bij het nieuws en bij Boul dat iedereen het nu heeft over het feit dat ik geen hoor en wederhoor toepas, maar jongens, jullie weten toch wel waarom ik dit kanaal ben gestart? Alle BN’ers liegen!”

Ze vervolgt: “Daarom doe ik dit toch ook?! Ik bedoel: wat heeft het voor meerwaarde dat ik dat ga vragen? Ze zeggen tóch nee! Snap je? Dat is de reden dat ik dat hele ding ben gestart, omdat ik ze niet geloof! Hè hè.”

‘Bel mij niet!’

Voor haar nieuwste video over Danny de Munk heeft Yvonne ook geen hoor en wederhoor toegepast, laat ze desgevraagd weten aan Shownieuws. Ze hanteerde daarvoor ‘dezelfde werkwijze’ als bij Samantha.

Wat gebeurt er als je zo’n Danny alsnog om een reactie vraagt? Rob Goossens: “Wij hebben het geprobeerd, maar het management laat weten dat we Danny niet meer mogen bellen en ik denk dat we daaruit moeten opmaken dat Danny niet van plan is om hier iets over te zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Yvonne Coldeweijer eerst aan Samantha Steenwijk had moeten vragen of ze illegale dieetpillen gebruikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen