Johnny de Mol zorgt voor onrust bij Media Inside: ‘Willen wij hem nog?’

De redactie van het tv-programma Media Inside heeft vorige week flink met elkaar gediscussieerd of ze Johnny de Mol zélf nog wel in de show wilden hebben. “Sommigen waren tegen.”

Gijs Groenteman, Marcel van Roosmalen en Johnny de Mol © BNNVARA, William Rutten

Johnny de Mol zou vorige week zondag aanschuiven in de talkshow Media Inside met presentatoren Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman, maar toen was nét de aangifte van zijn ex-verloofde Shima Kaes uitgelekt. Uiteindelijk zegde Johnny af, maar op de redactie van het BNNVARA-programma zagen ze zijn komst zélf ook al niet meer zitten.

Pittige discussie

Media Inside-redacteur Tamar Bot wijst er in de podcast De Mediameiden op dat de aangifte dan ook wel héél pittig is. “Als je het stuk leest is het nogal een heftige aanklacht met veel details over de vermeende toedracht. We weten natuurlijk niet of het waar is, maar als het wel waar is, is dat natuurlijk niet best.”

Er ontstond veel onrust over op de redactie. “We kregen een hele discussie op de redactie van: ‘Moeten we dat dan nog doen? Moeten we hem nog ontvangen?’”

Collega-redacteur Fanny van de Reijt: “Ja, van: ‘Moet je hem überhaupt nog willen ontvangen?’”

Pas op de plaats

Maar Johnny maakt zijn eigen talkshow toch ook nog gewoon? Tamar: “Kijk, dat hij zijn eigen talkshow doet vind ik wel op zich… Kijk, hij hoeft niet meteen gecanceld… Het is helemaal niet bewezen. Hij heeft daarin een statement gegeven en gezegd dat hij het echt niet heeft gedaan met twee vingers in de lucht. Dat hij dat presenteert begrijp ik wel.”

Fanny: “Ja, al had ik zelf misschien wel even een pas op de plaats gemaakt.”

Tamar: “Ik ook, denk ik. Maar ik snap ook dat het heel ingewikkeld is. Maar het is natuurlijk een heel andere discussie of je hem in een programma gaat uitnodigen waar je niet per se hoeft te zijn en waar je gaat lachen om grappige tv-momenten.”

Lichtzinnig

Johnny zien grappen en lachen op tv; daar zijn de ‘mediameiden’ niet aan toe. “Ik vond ook überhaupt… Later in de week was hij zelf nog aan het zingen op tv”, aldus Fanny.

Tamar: “Ja, hij nam het allemaal wel heel licht op, leek het. Ik weet niet of dat nou zo tactisch is, maar goed. We kregen een hele discussie op de redactie van: ‘Moeten we het doen?’”

Aan de ene kant dacht Media Inside aan de sensatie. “Het is natuurlijk ook interessant en er gaan veel mensen kijken als je hem er dingen over kunt vragen, maar aan de andere kant: als je de aangifte leest, waar ook echt dingen in staan die de huisarts van zijn ex heeft genoteerd… Het is niet zomaar iets iemand die iets roept, lijkt het.”

Discussie

Die aangifte van Shima is geen broddelwerk, aldus Tamar. “Er lijkt wel enige fundatie achter te zitten, hoewel je natuurlijk helemaal niet weet of hij het heeft gedaan. Maar goed, het is wel een serieus te nemen verhaal, ook voor ons als redacteuren. Ga je hem dan uitnodigen?”

Dat is natuurlijk heel ingewikkeld, vervolgt ze. “Daar kregen we een hele discussie over. Een paar mensen wilden het wel, sommige mensen wilden het niet.”

Uiteindelijk hebben ze nog tijdens de redactievergadering met Johnny’s manager gebeld. “Ik zei: ‘Laten we allebei een uur nemen om hier flink over te overleggen en na te denken.’ Na een uur hebben we weer gebeld en heeft zij aangegeven dat hij helaas verstek liet gaan.”

Podcast

Hoe het er precies aan toe gaat achter de schermen van een tv-programma als een gast opeens zeer controversieel is, kunt u beluisteren in de podcast De Mediameiden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ongepast om Johnny de Mol momenteel gezellig te zien doen op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen