Shima Kaes en adviseur weigeren talkshows: ‘Pas na strafzaak’

Shima Kaes en haar adviseur zijn momenteel niet van plan om op te treden in een talkshow. Dat is pas aan de orde na een eventuele strafzaak tegen Johnny de Mol, zegt raadsman Karim Aachboun.

Shima Kaes en Johnny de Mol © Instagram, HLF8

Johnny de Mol en zijn raadsman Peter Plasman hebben zich deze week uitgebreid op televisie verweerd tegen de uitgelekte aangifte van Shima Kaes. De presentator deed zijn zegje in HLF8, zijn advocaat koos voor een optreden bij Op1. Daar volgt nu geen reactie op van de tegenpartij.

Niet bij Jinek

Het is volgens Shima’s adviseur Karim Aachboun niet passend om nu allerlei mediaoptredens te doen. We zullen haar dus niet zien in een talkshow op televisie, zoals Op1 of Jinek. “Cliënte zal samen met ondergetekende pas bij een talkshow aanschuiven, zodra het rechtssysteem over het lot van Johnny de Mol heeft geoordeeld.”

Het team dat achter Johnny staat, denk aan onder meer John van den Heuvel, beweert dat Shima haar aangifte zelf gelekt heeft aan HP/DeTijd. Haar adviseur Karim ontkent dat. “Wij hebben nimmer informatie aan de media gelekt over de aangifte tegen Johnny de Mol wegens zware mishandeling en poging tot doodslag.”

Trial by media

Johnny’s opmerking dat hij geen ’trial by media’ wil is volgens Karim behoorlijk hypocriet. “Het publiek kan nu zelf vaststellen dat het Johnny de Mol is, als telg van de machtigste mediafamilie in Nederland, die aan ’trial by media’ en ‘victim blaming’ doet”, aldus de raadsman, die spreekt van hypocrisie.

Johan Derksen noemt Shima sinds hij op het matje is geroepen door de Talpa-directie een ‘borderliner’. Het is volgens Karim evident dat De Mol ‘zijn platform gebruikt om onwaarheden te verspreiden over cliënte en ondergetekende’. “Het is niet waar dat mijn cliënte en borderliner is.”

Falende Plasman

Het optreden van Johnny’s advocaat Peter Plasman bij Op1 was overigens beschamend slecht, vinden de mannen van VI. Peter weigerde concreet te zeggen dat Johnny onschuldig is. “Ik denk dat zo’n man het best wel druk heeft overdag. Als je dan ’s avonds daar gaat zitten… Hij was niet scherp”, aldus René van der Gijp.

Wilfred Genee: “Peter Plasman was niet scherp, nee.”

René: “Hij was echt héél slecht, weet je wel. Normaal kan ik lekker naar hem luisteren, maar hij had ook de pech: Charles was écht scherp. Hij ging echt af als een gieter, die Plasman.”

Wilfred: “Dit deed de zaak niet goed voor Johnny, had ik de indruk.”

Kromme tenen

Johan Derksen vond Peter ook niet best. “Nee, hij was gewoon niet scherp. Die man die was uitgeput.”

Tafelgast Roos Schlikker kreeg er ‘een beetje kromme tenen’ van. “Als een advocaat gaat zeggen: ‘Ik ben er zelf niet bij geweest, ik kan het niet weten.’ Ja, dat geldt natuurlijk voor vrijwel alle misdaden. Dat hebben we vaker aan de hand. Dat lijkt me niet zo’n heel sterk verhaal.”

Shima op Insta

Shima op Instagram:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Shima Kaes niet in een talkshow verschijnt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen