Samantha Steenwijk krijgt geen 5.000 euro van Yvonne Coldeweijer

Samantha Steenwijk heeft haar kort geding tegen Yvonne Coldeweijer gewonnen. Ze krijgt van de rechter een rectificatiestory cadeau, maar kan de geëiste 5.000 euro op haar buik schrijven.

Yvonne Coldeweijer en Samantha Steenwijk © RTL

Yvonne Coldeweijer heeft haar eerste juicezaak verloren, al valt de schade behoorlijk mee. Ze moet van de rechter een rectificatie plaatsen in de stories van haar juicekanaal op Instagram, maar de door Samantha Steenwijk geëiste 5.000 euro kan ze in haar zak houden. Wel moet ze proceskosten betalen van zo’n 2.500 euro.

Samantha Dieetpil

Vlak voor de jaarwisseling zorgde Samantha Steenwijk voor flink wat verbazing met haar plotselinge gewichtsverlies. Ze legde uit dat ze 22 kilo is afgevallen door paard te rijden. Jeroen van der Boom vond dat wel héél merkwaardig en volgens Yvonne Coldeweijer is er dan ook helemaal niets van waar. Zij stelde dat ze illegale dieetpillen heeft gebruikt.

Samantha heeft daar een héle poeha over gemaakt, omdat ze totaal niet kan omgaan met de verstrooiende juicekanalen. Hoewel Yvonne inging op haar verzoek om de video offline te halen en ze zelfs een soort van rectificatie plaatste, begon de zangeres een héél juridisch circus om haar gelijk te halen.

Rectificatiestory

Yvonne verliest het kort geding dat door Samantha is aangespannen, maar de schade is niet heel fors. De proceskosten die zij moet betalen zijn een schijntje, gelet op alle gratis publiciteit die haar juicekanaal heeft gekregen. Wel moet er dus een rectificatie komen.

Wat eist de rechter? Yvonne moet binnen 48 uur rectificeren. “Zonder enig commentaar of weerwoord, op haar Instagram-account in de vorm van een story in hetzelfde lettertype als haar eerdere Instagram-mededeling over eiseres, met witte letters tegen een volledig zwarte achtergrond”, klinkt het.

Yvonne reageert

Wat is de reactie van Yvonne? Zij zegt: “Ik moet de uitspraken over Samanth rectificeren. Dat zal ik daarom ook doen. Ik hoef van de rechter ook geen schadevergoeding te betalen.”

Yvonne is opgetogen. “Waar ik heel blij mee ben is dat ik nu een handleiding heb gekregen voor mijn juice. Ik hoef van de rechter geen sluitend bewijs te leveren, maar het enkel aannemelijk te maken. Ook hoef ik geen hoor en wederhoor toe te passen, voor ik mijn juice breng.”

Juicejournalist

Eigenlijk ziet Yvonne het als een overwinning, omdat de rechter haar ook als journalist kwalificeert. Ze is dus een juicejournalist. “Dat mijn bronnen zijn beschermd, omdat ik wel degelijk onderdeel ben van de pers, is heel erg belangrijk voor mij en een overwinning voor alle juicekanalen.”

“Ik ben trots op ons, Juice Channel en RoddelPraat. Ze kunnen niet meer om ons heen. We are here to stay!”

‘Iedereen op de ic!’

Samantha heeft de zaak behoorlijk opgeblazen in de media. Op een gegeven moment gaf ze aan te vrezen dat er mensen op de intensive care zouden belanden door het dieetpillenverhaal van Yvonne. “Zij heeft gezegd dat ik dat heb gedaan, dus iedereen gaat nu uit wanhoop straks aan die pillen. Ja, dat wil je niet op je geweten hebben.”

“Als er mensenlevens op het spel zijn en er straks iemand op de intensive care ligt, is dat niet mijn verantwoording maar is dat de verantwoording van mevrouw Coldeweijer. Ik heb deze pillen nooit gebruikt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen