Catherine Keyl weigert op televisie over Johan Derksen te praten

Catherine Keyl (75) weigert om vanavond in een talkshow over het einde van Johan Derksens (73) carrière te praten. Ze vindt de enorme media-ophef over de voetbalanalist volstrekt idioot.

Catherine Keyl © Khalid & Sophie

Het gaat volgens Catherine Keyl veel te ver hoe haar leeftijdsgenoot Johan Derksen in twee dagen tijd volledig is gecanceld. Veel media stellen dat de voetbalanalist nog steeds geen excuses heeft gemaakt voor zijn kaarsverhaal, maar dat vindt Catherine onzin. Zij vindt de uitleg die hij heeft gegeven voldoende voor vergeving.

Catherine zag spijt

Catherine vertelt in Goedemorgen Nederland dat zij wél berouw zag bij Johan. “Ik vind dat hij wél op zijn manier duidelijk liet merken dat het niet goed was wat hij heeft gedaan. Dat heeft hij in de tweede uitzending ook meteen aangeven door het verhaal te vertellen zoals hij dacht dat het werkelijk gebeurd was.”

Ze vervolgt: “En in de derde uitzending heeft hij echt een paar keer gezegd dat hij er spijt van heeft en dat het niet goed is wat hij heeft gedaan en het dom was. Het woord ‘excuus’ of ‘sorry’ is niet gevallen, maar hij heeft toch duidelijk gezegd dat het niet handig is wat hij gedaan heeft.”

Vergevingsgezind

Het is bizar, vindt Catherine. “Als iemand heeft gezegd dat het hem spijt, moeten we ons daarbij neerleggen. Moeten we daar dan uitzendingen lang over doorgaan? Als je twee keer hebt geprobeerd om terug te komen op wat je gezegd hebt, dan moeten we ook met elkaar vergevingsgezind zijn. Dat is iets wat we in Nederland helemaal niet meer kunnen.”

Catherine weigert mee te werken aan een mediacircus. “Nu word ik zelfs al vanochtend gebeld om daar vanavond wéér over te komen vertellen. Ik doe dat gewoon niet, ik ben er klaar mee! Ik wil er als kijker ook geen vijf uitzendingen over horen, hou eens op zeg!”

Consequenties

Tina Nijkamp, oud-directeur van SBS 6, denkt dat de zender flink in de problemen zit nu VI is gestopt. “Het heeft ontzettend veel consequenties. Het is een van hun succesvolste programma’s ooit die ze hebben uitgezonden. Je kunt je wel voorstellen dat de directie na de uitzending meteen bij elkaar is gekomen om te overleggen hoe nu verder.”

VI had gewoon door moeten gaan, vindt Tina. “Ik vind dat ze excuses hadden moeten aanbieden en dan had het programma gewoon door kunnen gaan. Ik denk dat het cancelen van een programma helemaal niets oplost.”

Rare sfeer

Hoe was de sfeer na afloop van de uitzending? Angela de Jong zegt, ook in Goedemorgen Nederland: “Een beetje gek. Raar. Zoals het ook in de uitzending was. Er werd een beetje nagebabbeld, maar er werd ook Feyenoord gekeken en Johan Derksen was eigenlijk met tien minuten alweer naar huis.”

“Het was een beetje een gekke, gelaten sfeer. Niemand wist precies waar ze aan toe waren. Ze moesten volgens mij voor vanochtend 10.00 uur nog aan Talpa laten weten wat ze doen.”

Het is nog altijd niet duidelijk wat SBS 6 vanavond gaat uitzenden op de plek van Vandaag Inside.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Vandaag Inside door moet gaan zonder Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen