Vandaag Inside van de buis, voortaan elke dag Meilandjes: ‘Jammer’

Het programma Vandaag Inside verdwijnt definitief van de buis na de uitglijder van Johan Derksen. SBS 6 gaat vanaf volgende week elke avond herhalingen van de Meilandjes uitzenden.

Veronica Inside © Helene Wiesenhaan Photography

Het is definitief over en uit voor de mannen van Vandaag Inside, bevestigt het Talpa Network van John de Mol in een persbericht. Het verhaal van Johan Derksen over zijn ‘jeugdzonde’ doet het programma de das om. De voetbalkenner is in twee dagen tijd alles kwijtgeraakt en om Talpa voor te zijn, legt hij zelf zijn tv-carrière neer.

VI uit, Meilandjes in

Zonder Johan gaat het programma niet door. “René van der Gijp en Wilfred Genee verklaren zich solidair met Derksen en hebben aangegeven dat ook zij onder deze omstandigheden het programma niet willen voortzetten”, aldus de zender.

SBS 6 gaat vanavond een herhaling van Het Roer Om uitzenden op de plek van Vandaag Inside en vanaf volgende week krijgt de kijker een overdosis Meilandjes toegediend. Er zal dagelijks worden teruggeblikt op hun avonturen.

Cancelcultuur

Het was volgens Johan niet houdbaar om op televisie te blijven. “Wij waren het enige programma in Nederland waar de mensen geestelijk onafhankelijk alles durven te zeggen, maar ik kom langzamerhand tot de conclusie als ik de reacties daarop zie dat er misschien geen ruimte meer is voor zo’n programma”, zei hij gisteren in zijn laatste uitzending.

Johan denkt dat de ‘cancel- en wokecultuur’ te groot is geworden. “Ik ben er klaar mee. Als je twintig jaar voor een radiostation hebt gewerkt en je doet 600 schouwburgen en je glijdt één keer uit en de cancelfamilie valt over je heen en je wordt óveral geliquideerd, dan denk ik: dan is er in Nederland geen plaats meer voor Johan Derksen.”

‘Ontzettend jammer’

Raymond Mens, Amerikakenner en vaste gast van VI, vindt het jammer. “Ik kijk al ruim twintig jaar vooral Amerikaanse televisie. Neem van mij aan: enkel tot op het bot voorgeprogrammeerde en risicomijdende programma’s is ook niks. Na de verklaring van Johan Derksen had Vandaag Inside door kunnen gaan. Ontzettend jammer dat het op deze manier stopt.”

Op1-journalist Thomas van Groningen: “Wat Johan zei ging te ver en kan anno 2022 niet meer zonder consequenties blijven. Maar dat het héle programma nu stopt, vind ik echt heel erg zonde voor de Nederlandse televisie. Ook voor al die hardwerkende, leuke mensen achter de schermen. Die kunnen hier niks aan doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen