Rob Goossens: ‘Carlo Boszhard te belangrijk om van de buis te halen’

Rob Goossens denkt dat een presentator als Carlo Boszhard te belangrijk is om uit voorzorg van de buis te halen. “Dan kun je elke avond testbeeld uitzenden, want hij vult het halve schema.”

Rob Goossens en Carlo Boszhard © RTL

Carlo Boszhard raakte onlangs kortstondig in opspraak, omdat zowel Jan Roos als Yvonne Coldeweijer hem beschuldigden van grensoverschrijdend gedrag. Daar heeft de presentator aangifte van gedaan bij de politie. Sindsdien is het stil: er zijn geen bewijzen boven water gekomen en er zijn ook geen mogelijke slachtoffers naar voren getreden.

Ontzettend onschuldig

Het lijkt een storm in een glas water te zijn geweest, zegt RTL Boulevard-ster Eddy Zoëy. “Als je kijkt naar de case-Carlo Boszhard, dan denk ik dat ondertussen iedereen van ons weet: daar is volgens mij niet zoveel aan de hand. Sterker nog: ik denk dat de man ontzettend onschuldig is.”

Als er wel écht iets aan de hand was geweest met Carlo, dan had RTL volgens tv-kenner Rob Goossens wel ingegrepen. “We kunnen niet zeggen dat RTL het niet serieus neemt. Het is natuurlijk onze eigen club, dus het zal wel als ‘Wij van WC-eend’ worden geïnterpreteerd door veel mensen, maar als je kijkt naar hoe ze met The Voice zijn omgegaan…”

Carlo niet gecanceld

The Voice werd direct van de buis gehaald en de spin-offs zijn uit voorzorg gecanceld. Dat kan RTL zich met een Carlo Boszhard niet veroorloven, legt Rob uit.

Hij zegt: “Bij een Carlo Boszhard… Zelfs als je zou zeggen: we halen hem uit voorzorg van de zender, want we willen niet dat mensen het over andere dingen hebben dan zijn programma’s… Ja, dat kan eigenlijk niet, want dan ga je elke avond testbeeld uitzenden, omdat hij gewoon de halve programmering vult.”

3D-schaken

Tv-zenders gaan met dit soort beslissingen niet over één nacht ijs, weet Rob. “Het is eigenlijk een vorm van 3D-schaken, want je hebt de ernst van de beschuldigingen, de geloofwaardigheid van de afzender, hoe het publiek erop reageert en ook gewoon het belang van degene om wie het gaat van een zender, al zullen zenders dat niet hardop zeggen.”

Het is volgens collega Luuk Ikink ook lastig voor tv-zenders om te reageren op geruchten. “Er komen van alle kanten verhalen en beschuldigingen, ook van juicekanalen, die dan wél blijken te kloppen. Het is dan ook lastig neem ik aan voor omroepen en ook RTL en SBS om daarmee om te gaan.”

Fragment

Het item van RTL Boulevard hierover:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Er is nooit bewijs gekomen voor het 'wangedrag' van Carlo Boszhard. Vindt u de geruchten nog geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen