Nóg een aangifte tegen Ali B: ‘Hij is een seksueel roofdier!’

Nog even en Ali B kan kwartetten met aangiftes. Na twee aangiftes van verkrachting, ligt er nu ook een aangifte van aanranding. “Hij is een seksueel roofdier geworden, omdat hij nooit is afgeremd.”

Ali B © RTL

Groot nieuws in de Voice-zaak: het OM heeft bekendgemaakt een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar Voice-gezichten Marco Borsato, Jeroen Rietbergen, Ali B. en regisseur Martijn N. Tegelijkertijd is ook duidelijk geworden dat er een derde aangifte is gedaan tegen Ali, die daarmee koploper is van dit viertal.

Drie aangiftes

Die derde aangifte is waarschijnlijk niet gedaan door Ellen ten Damme, die Ali vorige week van een zedendelict beschuldigde. “Zij deed voor zover bekend geen officiële aangifte maar een melding bij de politie. De recherche onderzoekt ook haar verklaring”, schrijft misdaadjournalist John van den Heuvel op de Telegraaf-site.

Wie die derde aangifte tegen Ali heeft gedaan, is volgens het AD onduidelijk. “Onbekend is van wie die aangifte komt.”

Het nieuws komt de dag na het optreden van Ali’s advocaat Bart Swier in de talkshow van Humberto Tan. Daar riep hij dat Ali absoluut onschuldig is en het een heel zwakke zaak is.

Seksueel roofdier

Het is voor de bezoekers van het discussieplatform van NU.nl duidelijk dat Ali geen frisse jongen is. De meest gelikete reactie is van Wilt: “Ali B is een seksuele predator geworden omdat hij zijn machtspositie heeft misbruikt en nooit is afgeremd. Bekend fenomeen wat gestopt moet worden met beschermende maatregelen en krachtige repressailes.”

De op een na meest gelikete reactie: “Waar zoveel rook is, is er vast wel een klein vuurtje. Een erg fijne jongen lijkt het mij in ieder geval niet. Ook bij de show van Jan Roos kreeg hij met vele regelmaat aandacht.”

En de nummer drie: “Het klinkt allemaal behoorlijk heftig, en minimaal vreselijk onbeschoft. (…) Niemand hoort met dergelijk gedrag weg te komen en er mee door te kunnen gaan.”

Slachtoffers blij

Advocaat Sébas Diekstra, die vier oud-kandidaten van The Voice bijstaat, laat in een reactie aan het AD weten dat zijn cliënten ‘opgelucht’ zijn dat het OM heeft besloten onderzoek in te stellen. “Een gedegen strafrechtelijk onderzoek naar de aangiften van cliënten is de enige juiste beslissing en doet recht aan wat hen is overkomen.”

Sébas heeft nog veel meer slachtoffers gesproken van zedendelicten rond The Voice. “Als deze en ook andere slachtoffers nu zien dat er zorgvuldig strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan naar de verschillende feiten kan dat misschien het vertrouwen geven om zelf ook aangifte te doen van wat hen is overkomen.”

Lees meer

Ali B werd in januari in de BOOS-documentaire van Tim Hofman neergezet als een roofdier dat op slinkse wijze binnen weet te dringen in de privésfeer van jonge vrouwen om hen vervolgens te misbruiken.

Lees alles daarover terug in het artikel Ali B door vrouwen beschuldigd van verkrachting: ‘Ik wil je n**ken’.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Drie aangiftes verder: is de ontkenning van Ali B nog wat waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen