Ali B terug naar Nederland voor politieverhoor: ‘Mogelijk eind mei’

Het lijkt erop dat Ali B zijn megavakantie in het poenerige Dubai binnenkort moet pauzeren. Volgens zijn advocaat wordt de rapper eind mei of begin juni eindelijk gehoord door de zedenpolitie.

Ellen ten Damme, Ali B en Bart Swier © AvroTros, RTL

De carrière van Ali B ligt al drieënhalve maand op zijn gat sinds hij in de Voice-documentaire van Tim Hofman werd beschuldigd van ernstig seksueel wangedrag. Er liggen inmiddels twee aangiftes van verkrachting tegen hem. Een kansloze zaak, riep zijn advocaat Bart Swier gisteren in de talkshow van Humberto Tan.

Zwakke zaak

Ali wordt op korte termijn op het matje geroepen door de zedenpolitie. “Ali wordt eindelijk gehoord binnenkort. Dat heeft veel te lang geduurd, maar dat komt denk ik door een gebrek aan capaciteit bij de zedenpolitie. Maar goed, het gaat gebeuren. Pas daarna zal het OM een beslissing nemen”, aldus Bart.

Gaat het OM er een zaak van maken? “Ik denk het niet. Ik denk dat het een heel zwakke zaak is. Ik hoop heel erg dat het OM de rug recht houdt en puur op basis van bewijs gaat kijken: is dit een haalbare zaak? Ik denk het niet. Of gaat dan de media-aandacht een rol spelen om hem toch te dagvaarden? Dat is waar Ali heel erg bang voor is.”

Ellen ten Damme

Het helpt Ali niet dat ook Ellen ten Damme hem nu beschuldigt van een zedendelict. “Wat hier zo verrassend en voor Ali zo pijnlijk was… Als je beschuldigt wordt van zedendelicten is dat überhaupt een van de ergste dingen die je kunt overkomen, want het blijft altijd aan je kleven, het is een smet”, zegt Bart.

Hij vervolgt: “Maar als dat gebeurt door relatief onbekende vrouwen is dat erg, maar het is eigenlijk al helemaal pijnlijk als dat gebeurt door iemand van wie je dacht altijd dat het een vriendin was met wie je een vriendschappelijke relatie onderhield, met wie je ooit gezoend hebt.”

Dolkstoot

Gastheer Humberto: “En die genegenheid gevoeld heeft voor Ellen ten Damme?”

Bart: “Absoluut. Het voelde als een dolkstoot in eigen rug dat zij hem hiervan beschuldigde. Het is een buitengewoon vaag iets. ‘Iets soortgelijks als met The Voice.’ Dan moeten wij maar gaan raden wat dat dan is. Dat moeten we dan maar gaan invullen.”

Humberto: “Als ik het op afstand zou invullen, dan denk ik: er ligt een aangifte tegen verkrachting, dan moet het zich minimaal in die contreien begeven. Ontuchtige handelingen, verkrachting. Dat is dan wat je invult.”

Gezoend en geflirt

Dat is niet gebeurd, aldus Bart. “Ja, kijk: hij heeft één nacht met haar gezoend en geflirt. Vervolgens zijn ze nog drie dagen samen geweest in Marokko, hebben ze samen een video opgenomen, een liedje opgenomen. In volledige pais en vree. Dat is ook volledig zo voortgegaan in de acht jaar daarna.”

Hij vervolgt: “Elke keer als hij haar trof en als ze elkaar in een buitengewoon amicale en vriendschappelijke verhouding troffen – elkaar knuffelden, elkaar kusten… Als er toen iets mis was gegaan acht jaar geleden, dan had hij dat heel erg graag willen horen. Daarom treft het hem nu zo hard om dat via de media te vernemen.”

Sneer aan Ellen

Ellen zegt de vermeende slachtoffers van The Voice te willen steunen. Raar, vindt Bart. Dit staat volgens hem ‘volledig los van de aangiftes die er zijn gedaan’. “Het is niet Ellen ten Damme die hierover oordeelt, hè? Zij is niet degene die gaat bepalen of dit slachtoffers zijn. Dat is de rechter en het is de rechter alleen.”

De beschuldigingen van Ellen zijn volgens hem heel heftig. “Dat is in een range van verkrachting, ontucht, aanranding. Ja, sorry hoor, maar dat is wel een serieuze beschuldiging. In de media, hè? “

Fragment

Het fragment uit Humberto:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen