Peter Gillis: ‘Meilandjes spelen gewoon toneel in Chateau Bijstand’

Peter Gillis is niet van plan om in de voetsporen te treden van de Meilandjes en óók een bijstandssoap te gaan maken. “Wij blijven gewoon ons eigen en gaan geen toneelspelen, joh.”

Peter Gillis en Meilandjes © SBS 6

Het is een van de meest controversiële programma’s van dit moment: Chateau Bijstand, de show waarin de steenrijke Meilandjes even voor een maandje de bijstand in gaan. Het heeft het imago van de tv-familie geen goed gedaan. Komen we straks in een situatie terecht waarin familie Gillis de populairste realityfamilie van SBS 6 wordt?

Vaste club fans

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vraagt het aan Peter Gillis. “Tegenwoordig is het echt vechten om de realityseries bij SBS 6, hè. We hebben nu Chateau Bijstand, we hebben jullie. Merk je iets aan… Chateau Bijstand krijgt momenteel weleens kritiek. Merken jullie dan dat er meer fans juist richting jullie kant opgaan?”

Peter daarop: “Nee, we hebben gewoon een vaste club fans. Of er nou voetbal op is of iets anders, we hebben altijd vaste kijkers. Dus nee. Er zullen vast mensen bij zijn die Bijstand kijken, de Meilandjes, dat is ook allemaal prima, maar bij ons programma hoef je niet na te denken. Dat is gewoon lekker plat, gewoon zoals we zijn.”

Geen vergelijking

Jordi: “Zie jij jezelf een beetje als de nieuwe Martien of zeg je: ‘Dat is echt totaal anders’?”

Peter: “Nee, dat is helemaal anders. Ik wil mij ook niet vergelijken. Wij hoeven het ook niet voor de centen te doen. Als ik morgen stop, dan stop ik en Martin doet het gewoon voor de commerce en daar hoeven wij het gelukkig niet voor te doen.”

Toneelspel

Peter ziet het al helemaal niet zitten om net als de Meilandjes amusement te gaan maken van een bijstandsleven. “Nee, dat is niets voor ons, want wij blijven gewoon ons eigen en gaan geen toneelspelen, joh.”

Jordi: “Oh, dat is toneelspelen wat ze doen, zeg je dat?”

Peter: “Ja, ik vind dat toneelspelen, dus ehh… Kijk, mij maakt het niet uit. Wij zijn gewoon zoals we zijn en als wij een flesje wijn drinken, drinken we hem. Ik heb mensen in de bijstand echt nog nooit wijn zien drinken en hen zitten ’s middags al aan de wijn. Ik zie er niks in!”

Fragment

Peter aan het woord:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke realityster ziet u liever op SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen