Luuk Ikink vindt dat er weinig mediaophef is over Johnny de Mol

Luuk Ikink vindt het opvallend dat de media relatief stil blijven na het uitlekken van de heftige aangifte tegen Johnny de Mol. Zelf is hij namelijk behoorlijk verbijsterd. “Ik dacht: holy moly.”

John van den Heuvel en Luuk Ikink © RTL

De heftige aangifte van Shima Kaes tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol is uitgelekt via HP/DeTijd. Het tijdschrift vindt het merkwaardig dat de ene na de andere BN’er op non-actief gezet wordt, maar Johnny ondanks de beschuldigingen gewoon nog steeds dagelijks een talkshow maakt op SBS 6. “Wat verklaart het verschil?”

Mediastorm

Een van de redenen is volgens HP/DeTijd dat er relatief weinig bekend was over de zaak tegen Johnny. Daarom bracht het blad gisteren de aangifte naar buiten en die liegt er niet om. Toch bleven de media na publicatie urenlang stil en écht veel ophef is er nog steeds niet, buiten dat de VI-sterren vinden dat Johnny wellicht beter even kan stoppen met HLF8.

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink was de eerste BN’er die zich uitsprak en noemde de aangifte op Twitter ‘verbijsterend’. “Wat opviel vandaag: je verwacht dan een enorme storm aan media-aandacht, hè, dat iedereen hier bovenop duikt, maar dat gebeurde niet echt, hè?”, vulde hij gisterenavond aan in zijn programma.

Holy moly

Vreemd, vindt Luuk. “Ik heb wel als je het artikel leest – wat je zegt: het is heel gedetailleerd – dat je denkt: holy moly, dat ziet er niet goed uit voor Johnny de Mol, want het is zó gedetailleerd en er wordt ook bewijsmateriaal aangedragen in de vorm van getuigen, medische verslagen enzo. Dat ziet er niet goed uit.”

Tv-kenner Rob Goossens: “Als je dan nu haar verklaring op een rij ziet, dan vraag ik me af: de beschuldigingen zijn zó serieus… Waarom zouden we de beschuldigingen van de dames in bijvoorbeeld het The Voice-schandaal wél serieus nemen en hier niet?”

Wat vindt Heuvel?

Misdaadjournalist John van den Heuvel sprong in de zaken rondom Ali B, Marco Borsato, The Voice en Glennis Grace in de bres voor de vermeende slachtoffers, maar bij Johnny ligt dat heel anders. Volgens hem laat Shima ‘selectief dingen uitlekken, puur om te beschadigen’. Mogelijk is ze heel ‘wraakzuchtig’, suggereert hij.

John gaat er daarbij vanuit dat het Shima is die de aangifte heeft laten lekken (“We zijn toch niet helemaal achterlijk met elkaar denk ik?”), maar volgens topadvocaat Richard Korver is dat een te snelle aanname. Hij zegt in Shownieuws dat het ook mensen ‘van de politie en het Openbaar Ministerie’ geweest kunnen zijn.

Tendentieus

Albert Verlinde vindt het artikel van HP/DeTijd suggestief, reageert hij in Shownieuws. “Als je het artikel leest, dan lijkt het ook of hij gedacht heeft: hoe kan het nou dat én Lil Kleine én Glennis Grace en iedereen aan de beurt is, en Johnny niet? Dat is eigenlijk zijn inleiding, wat ik een bijzondere inleiding vind, laat ik het dan zo maar zeggen.”

Ronald Molendijk: “Tendentieus?”

Albert: “Tendentieus, ook omdat Johnny natuurlijk ook al behoorlijk aan de beurt geweest is de afgelopen maanden. Het is echt niet zo dat niemand hem erop aangesproken heeft.”

Tweet

Een tweet:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen