Giel de Winter nog stééds pissig over uitspraken Angela de Jong

Giel de Winter is er na een half jaar nog steeds pissig over dat Angela de Jong een sneer heeft uitgedeeld over zijn lage kijkcijfers op de lineaire televisie. “Je moet het bekijken over de hele week!”

Giel de Winter en Angela de Jong © SBS 6

Het eerste tv-seizoen van Het Jachtseizoen was afgelopen najaar geen hit op SBS 6. Het programma van Giel de Winter en zijn collega’s van StukTV trok op de uitzendavond zelf gemiddeld 587 duizend kijkers per aflevering. Dat is een vrij lage score voor een show op de zaterdagavond. Inclusief uitgesteld kijken keken er gemiddeld 863 duizend mensen.

Ruzie Angela en Giel

Angela de Jong heeft daar een kritische opmerking over gemaakt in haar podcast. Zij voorspelde al eerder dat dit online format niet zou werken op televisie. “Kijk, en ik had gelijk. 600.000 kijkers kun je toch niet een enorme hit noemen.”

Dat was tegen het zere been van Giel. “Fock haar sowieso”, brieste hij. Toen een volger opmerkte dat Angela ‘de meest trieste tv-recensent’ van het land is, beaamde Giel: “Jup.”

Angela reageerde er gelaten op. “Ik heb inderdaad gehoord dat ze iets gezegd hadden. Ze wilden even laten weten dat het wél een heel groot succes was, Het Jachtseizoen. Maar nee, natuurlijk was het lineair geen enorm succes.”

Miljoenen views

De mannen van StukTV zaten gisteren in de talkshow HLF8 om het tweede tv-seizoen van Het Jachtseizoen te promoten. “Het is een vast tijdstip, hè? Nu moet je op één moment zorgen dat er zoveel mogelijk mensen voor de buis gaan zitten. Als dat dan lukt, dan is het wel een extra prestatie”, zei StukTV-lid Thomas van der Vlugt.

Collega Stefan Jurriens: “En het is gelukt, want we hadden echt miljoenen views, ook op tv, per aflevering. Een miljoen per aflevering voor een nieuw programma dat van internet naar tv komt. Dat is gewoon superknap.”

Nog steeds boos

Presentatrice Leonie ter Braak: “Ja, maar Angela de Jong was kritisch. Zij zei dat het tegenviel.”

Dan blijkt Giel nog steeds boos. “Ja, maar zij is altijd kritisch”, zegt hij geërgerd. “Ik denk gewoon dat het heel interessant is om het te bekijken over de hele week. We kijken gewoon niet meer televisie op het moment. We kijken gewoon ook terug. Ik kijk soms programma’s van een paar dagen geleden terug.”

Hij vervolgt: “Dan is het wel lekker als je het een week later over de kijkcijfers hebt. Dan weet je precies wat nou echt goed gescoord heeft.”

Tijdsgeest

Leonie: “Nam ze die kijkcijfers niet mee?”

Giel: “Nee. Dat dus niet. Over dat uitgesteld kijken wordt dan gezegd: ‘Ja, het past lekker op Videoland’, of whatever, maar we zitten niet meer in de tijdsgeest dat we allemaal nu op de bank een programma moeten gaan kijken.”

Hij besluit: “Er keken 600 duizend op de zaterdagavond en een week later stond het bijna op de miljoen, maar daar hebben we het dan niet over.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Giel de Winter goed teken kritiek kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen