Angela de Jong slaat terug naar Giel de Winter: ‘Laat hem lekker’

Angela de Jong slaat terug naar Giel de Winter, die ontzettend boos is over haar kritische uitspraken. De opiniediva van het AD is totaal niet onder de indruk van deze belhamel. “Laat hem lekker!”

Angela de Jong en Giel Beelen © NPO, SBS

Giel de Winter maakt al jaren het programma Het Jachtseizoen op YouTube en daar is het een enorm succes. Er heeft in september en oktober ook een tv-editie gelopen, maar die was lineair niet bepaald een hit. Angela de Jong benoemde dat, maar dat was tegen het zere been van de hoogmoedige Giel. “Fock haar!

‘Oh, dat is toch leuk?’

Om zijn gelijk te halen heeft Giel op Instagram een hele collage gemaakt waarin hij de kijkcijfers van Het Jachtseizoen ínclusief uitgesteld kijken op een rijtje heeft gezet. Die zien er best goed uit, maar in Hilversum – en al helemaal bij Talpa – wordt nog altijd het meest verdiend met tv-reclame, dus de focus ligt daar nog altijd op de lineaire kijkcijfers.

Wat vindt Angela ervan dat Giel zo’n hele collage in elkaar heeft gezet op Instagram? “Oh, dat is toch leuk? Je moet die jongens ook wat te doen geven”, sneert ze in de AD Mediapodcast.

Angela blijft erbij

Angela blijft achter haar mening staan. “Ik heb inderdaad gehoord dat ze iets gezegd hadden. Ze wilden even laten weten dat het wél een heel groot succes was, Het Jachtseizoen. Maar nee, natuurlijk was het lineair geen enorm succes.”

Veel mensen keken uitgesteld. “Ja en daarmee zijn we weer terug bij waar we ooit begonnen een paar maanden geleden: laat het lekker op internet. Daar is het een enorm succes. Ik snap gewoon werkelijk niet waarom zo dit zo graag naar televisie willen tillen. Dat snap ik echt niet.”

Speeltuin

Je moet zo’n Giel lekker op YouTube laten zitten, vindt Angela. “Je hebt je eigen speeltuin op internet, daar ben je megasuccesvol, laat gaan.”

“Als je twee miljoen kijkers trekt met je YouTube-gebeuren ben je volgens mij interessant genoeg. Dan zou ik me niet in zo’n boomermedium wagen als ik hem was, maar goed. Iedereen z’n ding. Laat ze lekker.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Giel de Winter iets te zelfverzekerd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen