Giel de Winter helemaal klaar met Angela de Jong: ‘Fock haar!’

Giel de Winter is helemaal klaar met Angela de Jong. De presentator is ontzettend over zijn toeren omdat de opiniediva van het AD zijn lage lineaire kijkcijfers heeft benoemd. “Fock haar!”

Angela de Jong en Giel de Winter © NPO

Het moet toch een beetje een domper geweest zijn voor Giel de Winter en zijn collega’s van StukTV. Het eerste tv-seizoen van hun online hit Het Jachtseizoen was de afgelopen acht weken namelijk geen kijkcijferkraker op SBS 6. Er keken op de uitzendavond zelf gemiddeld 587 duizend mensen naar de realityshow, een flinke domper.

Angela kritisch

Nog geen 600 duizend lineaire kijkers op prime time is zelfs voor SBS 6 een teleurstelling, aangezien Het Jachtseizoen geen goedkoop programma is. Dit soort kijkcijfers zet Martien Meiland neer als hij in de derde herhaling door het beeld loopt te gillen. Uitgesteld scoren de mannen van StukTV wél goed, tot wel 200 à 300 duizend kijkers extra per aflevering.

AD-diva Angela de Jong deelde begin september een sneer uit aan Giel. Ze had het toen in haar podcast over de eerste aflevering, die 631 duizend kijkers trok. “Ik hoorde jou zeggen: ‘Iets wat van YouTube komt gaat het nooit halen’”, zei presentator Manuel Venderbos. Angela: “Kijk, en ik had gelijk. 600.000 kijkers kun je toch niet een enorme hit noemen.”

Giel over de zeik

Giel was daar he-le-maal over de zeik over. Nu het seizoen is afgelopen, deelt hij een passage uit de StukTV-groepschat van destijds (zie onderstaand). “We moeten echt zorgen dat aflevering twee gaat scoren, want Angela de Jong heeft ons vandaag afgemaakt in een podcast. Fock haar sowieso”, zei Giel toen tegen zijn collega’s.

Acht weken later probeert Giel zijn gelijk te halen. Na die passage uit de groepschat monteert hij een kakelende Angela en daarbij de kijkcijfers van Het Jachtseizoen ínclusief uitgesteld kijken. Die lopen uiteen van 743 tot 935 duizend kijkers. “We bewijzen die oudjes bij de Teevee graag het tegendeel! 😉 Tot volgend jaar! 😘”

Als een volger opmerkt dat Angela ‘de meest trieste tv-recensent’ van het land is, beaamt Giel: “Jup.”

Talpa’s pr-team

Wat vindt het pr-team van Talpa hiervan? “Angela is nooit negatief! Die is altijd zo positief en opbouwend!”, brieste Marije Knevel gisteren in Shownieuws.

Collega Tooske Ragas vindt dat Angela naar de uitgestelde cijfers moet kijken. “Die tellen wel tegenwoordig heel belangrijk mee!”

Marije: “Ja, ja! En dan gaat hij richting het miljoen elke keer! En laten we wel wezen: het is een YouTube-format dat op televisie kwam, dus de jeugd kijkt het gewoon lekker met uitgesteld kijken en daarnaast is het ook nog aan Prima verkocht.”

MEGAsucces

Albert Verlinde: “Het komt nu heel verdedigend over van: ‘Het is wél een succes!’”

Marije: “Nee en Giel hoeft dat niet te doen. We weten dat het een succes is!”

Guido den Aantrekker: “Er zitten ook echt leuke BN’ers in!”

Marije: “Ik kan me niet voorstellen dat er niet een nieuw seizoen komt, want het was een MEGAsucces! We laten Angela gewoon lekker.”

Instagram

De boze Giel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Giel de Winter en de Shownieuws-sterren helemaal in paniek om Angela de Jong. Lange tenen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen