Eva Jinek weet niet of RTL wél zou zijn gestopt met Johnny de Mol

Eva Jinek weet niet of Johnny de Mol bij RTL ook door had mogen gaan met zijn talkshow HLF8, ondanks dat hij beschuldigd wordt van mishandeling en poging tot doodslag. “Dat weet ik niet.”

Angela de Jong, Johnny de Mol en Eva Jinek © SBS 6

De meeste BN’ers worden door hun werkgevers even op non-actief gezet als er een zeer zware aantijging aan zijn of haar broek hangt, maar in het geval van Johnny de Mol is alles anders. Hij wordt door zijn ex-verloofde Shima Kaes weliswaar beschuldigd van zware mishandeling en poging tot doodslag, maar er is één groot verschil: zijn vader is John de Mol.

Pr-stunt

Hoewel Johnny met zijn talkshow HLF8 dus carte blanche heeft op SBS 6, wordt het voor hem toch steeds lastiger om op tv te blijven. “De storm rondom Johnny de Mol in de vermeende mishandelingszaak is alleen maar verder opgelaaid”, aldus Eva Jinek gisterenavond in haar programma op RTL 4. “Kan hij zijn talkshow HLF8 blijven presenteren?”

Vooralsnog wel, zo lijkt het. Tafelgast Özcan Akyol denkt dat Johnny doorgaat omdat van de buis verdwijnen misschien wel een schuldbekentenis lijkt, maar daar is Eva het niet mee eens.

‘Het kleurt alles’

Eva denkt dat Johnny ook terug kan treden met als reden dat het werken hem op deze manier lastig wordt gemaakt. “Ehmm, zo kun je denken”, zegt ze tegen Özcan.

Ze vervolgt: “Je zou ook kunnen denken: hij moet het er steeds over hebben, wij hebben het er steeds over. Dan kleurt het de facto alles wat je in dat programma doet, omdat het er de hele tijd over gaat. Je hoeft toch niet per se te zeggen: ‘Ik ben schuldig’? Je kunt zeggen: ‘Er wordt de hele tijd over gepraat en ik kan op deze manier niet makkelijk werken.’”

Even slecht

Özcan sluit niet uit dat Johnny op een gegeven moment wel móet stoppen. “Er kan een redactionele afweging zijn of er nog wel mensen willen komen etcetera. Maar als hij voelt dat hij het programma kan maken en de mensen komen nog steeds en de cijfers zijn nog steeds even slecht als daarvoor, waarom zou je dan niet gewoon doorgaan?”

Zou Johnny in Amerika door hebben gemogen? Correspondent Michiel Vos: “Dat is een goede vraag. Dat weet ik even niet. Ik denk dat het network puur kijkt naar commercieel belang en heel snel ingrijpt en zegt: ‘Luister, even niet, want dit is gevaarlijk voor commerciële inkomsten etcetera.’ Er wordt natuurlijk heel zakelijk gekeken.”

Ook bij RTL?

Angela de Jong vraagt zich af of Johnny ook gewoon door had mogen gaan bij zijn talkshow als hij voor RTL had gewerkt, zónder vader aan de top. “Zou hij bij RTL een talkshow hebben gekregen met dit boven zijn hoofd al een half jaar geleden?”

Eva bedenkelijk: “Ik weet dat niet.”

Angela: “Ik vraag het me af, ik denk het niet.”

Eva stipte ook Johnny’s verzoek om vervolging aan, dat door critici een pr-truc is genoemd. “Ja, dat slaat nergens op, want dat was sowieso al het plan. Ik snapte dat niet zo goed. Ik denk dat het een pr-stunt was”, reageert Özcan.

En Angela: “Dat ook. Het is natuurlijk de ultieme ‘ik heb het niet gedaan’, als je dat zegt.”

Highfiven

Eva zond ook nog eens de beelden uit van Johnny die woensdagavond met Bilal Wahib aan het highfiven was op tweede kansen. “Jij had hier moeite mee.”

Angela daarop: “Ja. Bilal hangt dan een soort van achterover en het wordt dan een heel erg lacherig gesprek, waarbij ze uiteindelijk lachen om tweede kansen die ze moeten krijgen en highfiven om van alles en: ‘Oh, we zitten hier als ervarings- en imagodeskundigen!’ Het was heel ongemakkelijk… Ik vond het niet heel handig.”

Overigens kun je Bilal niet te veel kwalijk nemen, merkte Özcan op: “Die jongen heeft speciaal onderwijs gedaan, dus hij is niet heel intelligent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johnny de Mol bij RTL, zonder vader aan de top, ook door had gemogen met zijn talkshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen