Samantha Steenwijk slaat door: ‘Ze maakt het alleen maar erger!’

Samantha Steenwijk overdrijft volgens critici wel héél erg in de zaak tegen Yvonne Coldeweijer. Ze roept zelfs tegen alle media dat er ‘mensenlevens op het spel staan’. “Ze maakt het alleen maar erger!”

Samantha Steenwijk © RTL

Ze kon haar gelaten houding niet onderdrukken: Yvonne Coldeweijer was gisteren in de rechtbank van Amsterdam vrij lacherig over het mediacircus dat door Samantha Steenwijk is opgetuigd. De zangeres deed voor de camera’s van talloze nieuwsmedia dan ook wel héél dramatisch over de uitspraken van Yvonne. “Er staan mensenlevens op het spel!!!”

Juridisch circus

Samantha is in korte tijd 22 kilo afgevallen en ze beweert dat dat door paardrijden komt, tot verbazing van onder meer Jeroen van der Boom. Yvonne maakte vorige maand een juicevideo waarin ze beweerde dat Samantha illegale dieetpillen heeft gebruikt. Dat ontkende de zangeres, waarop Yvonne het filmpje offline haalde.

Dat filmpje over die dieetpillen was veel mensen ontgaan, tótdat Samantha er een heel juridisch circus van begon te maken, waardoor Yvonne’s verhaal landelijke bekendheid kreeg. Dat was dus al ruim nádat Yvonne de video offline had gehaald en tweemaal had gerectificeerd. Volgens De Telegraaf wil Samantha echter gewoon aandacht.

Mensenlevens

Nu Samantha het verhaal over de dieetpillen landelijke bekendheid heeft gegeven, roept ze dat Yvonne mensenlevens in gevaar brengt. “Ik ben helemaal niet iemand van negativiteit, maar in mijn ogen staan er gewoon te veel mensenlevens op het spel! Ik ben de inspiratiebron geworden van illegale drugs en dat wil je niet!”

Overdrijft ze het allemaal niet een beetje? “Zij doet er natuurlijk allemaal een beetje lacherig over, maar als er straks gewonden vallen… Dat wil ik niet op mijn geweten hebben en dat is de reden waarom ik hier sta.”

Nou, hartstikke nobel van Samantha.

‘Iedereen aan de pillen!’

Samantha vreest dat ‘iedereen’ straks aan de dieetpillen gaat. “Weet je wat het is? Afvallen is voor iedereen natuurlijk heel erg lastig en mensen die doen uit wanhoop dingen die je niet moet doen. Zij heeft gezegd dat ik dat heb gedaan, dus iedereen gaat nu uit wanhoop straks aan die pillen. Ja, dat wil je niet op je geweten hebben.”

Als de ic’s straks overstromen, dan komt dat volgens Samantha door Yvonne. “Als er mensenlevens op het spel zijn en er straks iemand op de intensive care ligt, is dat niet mijn verantwoording maar is dat de verantwoording van mevrouw Coldeweijer. Ik heb deze pillen nooit gebruikt.”

Wat Yvonne van deze uitspraken vindt? “Knettergek!”, roept ze op Instagram.

Niet heel sterk

Weekend-baas Bart Ettekoven is het daarmee eens. “Ik vond haar verweer ook niet heel sterk, dat ze zegt: ‘Ik ben bang dat als er slachtoffers vallen dat er dan naar mij wordt gewezen.’ Ik snap überhaupt niet waarom Samantha Steenwijk deze hele zaak is begonnen, want volgens mij moet je altijd kijken: wat gaat het mij brengen in the end?”

Samantha maakt het alleen maar erger, denkt hij. “Ik denk niet dat het haar heel veel goeds gaat brengen, al krijgt ze gelijk. Mensen vinden haar toch nog misschien een beetje een zeur, want Yvonne is wel heel populair. Ze zegt: ‘Mijn goede naam is aangetast’, maar de vraag is: brengt deze zaak haar goede naam niet nog meer kwaad?”

Ze moet tegen een stootje kunnen, vindt Bart. “Als je op televisie bent, dan wordt er meer over je gesproken. Dat hoort nou eenmaal bij die baan.”

Dagje Efteling

Het valt tv-kenner Rob Goossens op dat Yvonne een prima dag had bij de rechtbank. “Yvonne zat daar echt alsof ze een dagje naar de Efteling was en Samantha maakte een nogal gespannen indruk.”

Luuk Ikink denkt dat Samantha het kanaal van Yvonne alleen maar aan nóg meer volgers helpt. “Het maakt haar, Yvonne in dit geval, natuurlijk ook helemaal geen ene snars uit wat hiervan straks de uitspraak is. Het helpt haar alleen maar met haar kanaal en alles wat daaromheen hangt.”

Rob: “Ja, daar lijkt het een beetje op. Die was echt aan het genieten van de aandacht en die poseerde zelfs voor de fotografen. Inderdaad; het lijkt erop dat Yvonne zoiets had van: ‘Oké, dit is de eerste en er zullen er vast nog een hoop volgen.’”

Lulkoek

De mannen van Vandaag Inside vinden Samantha ook een enorme zeur. René van der Gijp noemt haar ‘meisje Steenwijk’. “Moet het je kunnen schelen wat zo iemand over je zegt? Moet het je interesseren? Mij niet.”

Hélène Hendriks en Johan Derksen in koor: “Mij ook niet.”

René: “Dat OM heeft ook wel wat anders aan haar hoofd.”

Hélène: “Ja, dat vind ik ook.”

Johan: “Die Samantha Steenwijk vind ik zo’n lulkoek, weet je wel.”

De rechter doet over twee weken, op vrijdag 29 april, uitspraak in deze zaak.

Fragment

Onderstaand een fragment van Samantha’s juridische circus. Eén van de vragen aan Samantha vat de hele gekte samen: “Jij blijf er echt bij dat je bent afgevallen door paardrijden?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk doet net alsof de ic's dreigen te overstromen. Maakt ze het niet wat te groot?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen