Johan Derksen bekent ‘jeugdzonde’: ‘Kaars in bewusteloze vrouw’

Johan Derksen heeft in het verleden wel eens een grote kaars in een bewusteloze vrouw gestopt. “Als ik eraan terugdenk, Wilfred: je schaamt je kapot”, aldus de voetbalkenner.

Steven Brunswijk en Johan Derksen © Vandaag Inside

Het zou best kunnen dat Johnny de Mol zich daadwerkelijk misdragen heeft, maar eigenlijk heeft iedereen wel eens zo’n ’jeugdzonde’ begaan, zegt Johan Derksen in zijn talkshow Vandaag Inside. Zelf bekent hij zich ook wel eens misdragen te hebben. “Als ik eraan terugdenk, Wilfred: je schaamt je kapot.”

Kaars in vrouw

Dan begint Johan met zijn verhaal. “Kijk, een heel smerig verhaal hoor maar dat soort dingen gebeuren: ik was met de keeper van Veendam met twee juffrouwen op stap en we werden liederlijk. We zijn op stap en dronken en we gaan mee naar die woning en die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder.”

En toen? “Toen weet ik nog wel – en ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent: we zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op zo’n bank en er stond zo’n grote kaars en die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan.”

‘Nee, nee!’

Tafelgast Steven Brunswijk kan het aanvankelijk niet geloven. “Nee, nee!”

Collega René van der Gijp: “Heb je hem nog wel aangedaan?”

Johan: “Daar zou je nu gevangenisstraf voor krijgen.”

Wilfred: “Het is in jouw geval allang verjaard, maar het is wel een beetje een apart verhaal dit.”

Johan: “Maar dat soort dingen zijn gebeurd en we hebben allemaal onze jeugdzonden, hè? Ik vind nu ook met dit soort beschuldigingen dat het wel ver teruggaat hoor. Er is een groot verschil of je 73 bent of 22.”

Honkbalknuppel

René lachend: “Ze heeft nog geluk gehad, hè? Voor hetzelfde geld staat er een honkbalknuppel in de hoek. Dan is ze verder van huis, hahaha.”

Steven: “Ik vraag me af: hoe groot was die kaars?”

Johan: “Het was een flinke kaars.”

Wilfred: “Maar goed, jij hebt er nog steeds het gevoel bij gehad dat het met wederzijdse instemming was. Jullie hadden allemaal gedronken. Van die kaars afgezien.”

Verkrachting

Johan: “Ja, maar technisch gezien zal een officier van Justitie het als verkrachting kunnen uitleggen.”

Wilfred: “Ja.”

Johan: “Maar ik denk dat iedereen dat soort avonturen beleefd heeft, waar je later van zegt: nou.”

Hij wijst erop te zijn opgegroeid in de jaren 60 en 70. “Toen waren we met z’n allen ook veel ruimdenkender. Toen was er heel veel toegestaan, hè? Dan lachte je iemand uit als iemand er aangifte van deed.”

Correctie – Het woord ‘jeugdzonde’ stond in de eerste versie van dit artikel zonder aanhalingstekens in de kop. Deze kwalificatie is gebruikt door Johan Derksen. Inmiddels is de kop aangepast.

Update

Een fragment uit Vandaag Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen