‘Netflix wil ook talkshow, gaat sterren wegkopen bij RTL en SBS’

Het is zo’n beetje het enige waar lineaire televisie zich nog mee onderscheidt: grote tv-evenementen en actuele talkshows. Maar volgens mediaondernemer Ruud Hendriks wil Netflix dat óók.

Ruud Hendriks © Netflix

Aangezien streamingdiensten als Netflix maar ook RTL’s eigen Videoland zó snel terrein winnen, focussen lineaire tv-zenders zoals NPO 1 en RTL 4 zich steeds meer op urgente livetelevisie zoals talkshows. SBS 6 koos er begin dit jaar zelfs voor om doordeweeks de helft van alle prime-timeprogramma’s te schrappen voor de dagelijkse VI-talkshow.

‘Netflix op jacht’

Mediaondernemer Ruud Hendriks denkt dat NPO, RTL en SBS niet lang van hun unique selling point kunnen genieten, want hij stelt in het Financieele Dagblad dat ook de streamingdiensten hierop gaan springen.

Ruud zegt: “Wat ik opmerkelijk vind: de grote streamingdiensten doen niet mee. Maar read my lips: je kunt erop wachten dat Viaplay of Netflix met een eigen dagelijkse talkshow komt en grote presentatoren gaat wegkopen.”

Het is nou niet bepaald dat de televisie op dit moment overloopt van het talkshowtalent, maar het zou natuurlijk best kunnen dat een Matthijs van Nieuwkerk uit geldhonger zo’n online talkshow begint.

Tina is het eens

Tina Nijkamp, de fanatieke oud-SBS 6-baas die een sticker over het logo plakte als haar man naar RTL 4 zapte, ziet dat ook wel gebeuren. “Talkshows maken kunnen streamingdiensten ook. En het is relatief goedkoop.”

Belangrijker nog: je verdient er veel mee, vult Ruud aan. “Alle grote zendergroepen hebben hun eigen talkshow, en soms zelfs meer dan één. Daaruit mag je afleiden dat er veel geld mee valt te verdienen.”

Wat levert een talkshow als Jinek bijvoorbeeld op? Zo’n 95.000 euro per aflevering, stelt het FD. Meer over dit onderwerp leest u in het artikel ‘De miljoenenbusiness van de talkshow. Te veel van hetzelfde? Hoezo?‘.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden als Netflix ook actuele Nederlandse content gaat aanbieden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen