Charly Luske zorgt voor woede met ‘respectloos’ tv-interview op SBS 6

Charly Luske heeft een verslaggever van Shownieuws op een wel héél bizarre wijze te woord gestaan over zijn huwelijkscrisis met Tanja Jess. “Ik vind dit gewoon disrespectful.”

Charly Luske en Ronald Molendijk © Shownieuws

Verslaggever Thom Goderie woonde gisteren namens Shownieuws een of andere voetbalwedstrijd met B-sterren bij. Een van de spelers was Charly Luske, die momenteel onder vuur ligt vanwege het bedriegen van zijn vrouw Tanja Jess. Zij heeft met de hele wereld gedeeld dat ze in een huwelijkscrisis zitten, dus het ligt allemaal behoorlijk op straat.

Raar toneelstukje

Charly kan dan natuurlijk verwachten dat hij er op zo’n BN’er-evenement naar wordt gevraagd. “Het was natuurlijk heel raar als wij daar waren en hem niet zouden vragen naar zijn huwelijkscrisis met Tanja Jess, dus onze verslaggever Thom deed dat natuurlijk en toen kwam er een hele rare reactie”, zegt deskundige Bart Ettekoven aan de desk.

De vragen van Thom over de huwelijkscrisis worden door Charly beantwoord met een heel raar toneelstukje. Als Thom wat vraagt, begint Charly over het weer. “Nou, het is koud geweest en het is natuurlijk nu weer warmer aan het worden, dus het is beter voetbalweer ook natuurlijk.”

‘Wil je niks zeggen?’

Thom begrijpt er helemaal niets van. Aanvankelijk denkt hij nog dat het een soort beeldspraak is van Charly. “Dat bedoel je ook met je relatie?”

Charly vervolgens: “Nee, gewoon wat voor weer het is. Als het koud is en er ligt ijs op het veld – daar hadden wij het net over nog – dan glij je uit, je scheurt van alles af… Daar heb ik natuurlijk geen zin in, dus dit is lekker. Sommigen vonden het zelfs iets te warm.”

Collega-BN’er Ferry Somogyi staat er al die tijd uiterst ongemakkelijk naast. “Je wil er niet op reageren?”, vraagt Thom uiteindelijk.

Respectloos

Shownieuws-ster Ronald Molendijk vindt het belachelijk. “Wij zijn een showprogramma. Dat betekent dat wij artiesten ook nodig hebben en artiesten hebben ons ook nodig. Ik bedoel: wij zorgen er soms ook voor dat artiesten een album kunnen promoten of, zoals Dennis nu hier zit, een verhaal vertellen over een programma dat eraan komt.”

Hij vervolgt: “Het is niet altijd voor-wat-hoort-wat, maar het is gewoon wel prettig dat als Tom, die voor Shownieuws de hele wereld rondreist om quotes te halen… Als je die zo behandelt, dan denk ik echt: Charly, komend jaar ben je hier ook niet meer welkom. Ik vind het gewoon echt gênant. Die opstelling voor hem…”

“Je kan gewoon zeggen: ‘Ik heb geen mededeling voor je.’ Klaar. Nu staat hij de verslaggever in de maling te nemen. (…) Ik vind dit gewoon disrespectful naar de mensen die er ook voor hem staan.”

‘Waarom?!’

Dennis van der Geest, gast bij Shownieuws, vindt het ook raar. “Als hij daar gaat voetballen, weet je dat ernaar gevraagd wordt. Had gewoon gezegd: ‘Daar ga ik niet op in.’ Blijkbaar is dit heel gekke gesprek – waarvan hij waarschijnlijk dacht: als ik dat doe, dan wordt het niet uitgezonden – al content.”

Wat had Charly beter kunnen doen? “Hij had even wat handiger moeten zeggen: ‘Sorry, hier ga ik niks over zeggen.’ Dan was het klaar geweest. (…) Maar dat die jongen niet in de meest lekkere periode van zijn leven zit, snappen we allemaal.”

Bart: “Maar niet lekker in zijn vel? We gaan nu net doen of hij zielig is. Volgens mij is Tanja Jess hier het slachtoffer. (…) Als je dat nou niet wil, dan zeg je: ‘Ik wil er niets over zeggen’ en dan loop je weg. Waarom ga je zo’n slecht toneelstuk lopen doen?”

Het fragment kunt u bekijken op de website van Shownieuws.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen