Bridget Maasland haalt stevig uit naar Yvonne Coldeweijer

Bridget Maasland haalt stevig uit naar Yvonne Coldeweijer. Ze vindt de excuses van de juicekoningin over haar uitglijder tijdens de gijzeling in de Apple Store maar ‘achteraf gepraat’.

Bridget Maasland en Yvonne Coldeweijer © RTL

Yvonne Coldeweijer beging eind februari, een kleine week nadat ze gezellig naast Bridget Maasland stond achter de desk van RTL Boulevard, een kleine uitglijder door tijdens de gijzeling in de Apple Store gevoelige informatie te plaatsen. Ze gaf namelijk aan waar de tientallen medewerkers van de elektronicawinkel zich schuilhielden.

Yvonne heeft spijt

Twee maanden later geeft Yvonne in de POM-podcast aan dat ze daar spijt van heeft. “Ik heb wel spijt van de Apple Store-opmerking over de gijzeling. Het tegengeluid was: ‘Hallo, je brengt die mensen in gevaar, want nu weet de gijzelnemer waar ze zitten!’ Ik dacht: natúúrlijk zit die niet te scrollen op Life of Yvonne! Dat dacht ik.”

Nu staat ze daar wel iets anders in. “Ik begrijp wel dat ik soms misschien niet helemaal door heb – het klinkt misschien een beetje arrogant – wat voor impact het heeft wat ik doe. Een vriend van hem die misschien weet wat hij aan het doen is, kan een screenshot maken en het whatsappen.”

Op de blaren

Alexander Klöpping, die alles weet van whatsappen en aanverwante zaken, denkt dat dat inderdaad een realistisch scenario is. “Van: ‘Daar zitten er vijftig!’”

Yvonne: “Ja, dat had ik niet zo… Op dat moment wilde ik gewoon iedereen geruststellen van: ‘Jongens, ze zijn veilig!’ Maar ehhh, ik begrijp helemaal dat ik daarvoor op de blaren heb moeten zitten ja.”

Omslag

Tv-kenner Rob Goossens zegt in RTL Boulevard dat hij zelfreflectie ziet bij Yvonne. “Ja, er lijkt wel een beetje een omslag plaats te vinden. Ik hoor en merk dat RoddelPraat bijvoorbeeld ook wat anders gaat kijken naar hoe ze verhalen delen.”

Hij vervolgt: “Yvonne heeft het niet alleen over die Apple Store-beelden gehad, maar ook bijvoorbeeld over de Danny de Munk-zaak, waarvan ze zegt: ‘Als ik had geweten dat dit de impact was, dan had ik er toch misschien een weekje langer op gebroed.’ Uiteindelijk denk ik dat alles goedkomt.”

Bridget kritisch

Bridget Maasland staat er een stuk kritischer in. Zij vindt dat Yvonne zich er hiermee wel heel makkelijk van afmaakt. “Is dat niet elke keer een beetje achteraf gepraat? Want je weet toch wat de impact is van dit soort kanalen tegenwoordig?”

Haar tv-vriendin Clarice Stenger: “En de impact op hun portemonnee.”

Rob: “Wat dat betreft zou ik zeggen: luister die hele podcast, want ik geloof wel dat zij het niet beseft heeft en dat zij nu eigenlijk pas doordrongen is van de impact die ze heeft. Dat lijkt me alleen maar gezond.”

Ruzie

Yvonne en Bridget hebben elkaar dus vlak voor die Apple-gijzeling ontmoet bij Boulevard. Volgens AD-diva Angela de Jong was dat heel pijnlijk. “Bridget keek zo viezig en afstandelijk naar haar dat ik echt dacht: die blaast d’r hele imago van levende ijskast nieuw leven in. Ik heb er enorm van genoten.”

Dat werd later ontkend door Yvonne. “Bridg heeft zich zeer professioneel en vriendelijk naar mij opgesteld! We hebben nog even gekletst en ze heeft me ook nog geholpen en tips gegeven, dus ik heb dat eigenlijk niet zo ervaren.”

Fragment

Yvonne in de podcast:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen