René van der Gijp neemt petje af voor Linda de Mol: ‘Zó lief!’

René van der Gijp vindt het buitengewoon genereus dat Linda de Mol vijf Oekraïense vluchtelingen in huis heeft genomen. Hij vindt dat cynisme daarover niet op zijn plek is. “Het is zo lief.”

Linda de Mol en René van der Gijp © RTL, SBS

Linda de Mol heeft haar paleisdeuren geopend voor vijf Oekraïense vluchtelingen. Het nieuws is naar buiten gekomen omdat er op dat moment toevallig een paparazzo van de Weekend voor haar hek stond. Boze tongen beweren dat het een charmeoffensief is, maar hoofdredacteur Bart Ettekoven ontkent een een-tweetje met Linda.

‘Lief man!’

Ook René van der Gijp vindt dat cynisme hier niet op zijn plek is. “We kunnen zuur zijn, maar in dit geval… Dan lees ik weer overal dat ze aan het proberen is om een charmeoffensief te beginnen, maar ik vind dat als je vijf Oekraïeners in je huis haalt… Een moeder, een dochter en drie kinderen. Ik vind dat wel wat”, zegt hij in Vandaag Inside.

Het is prijzenswaardig van Linda, vindt René. “Daar neem ik mijn petje voor af. Dat vind ik lief ook man.”

Cynisch

Johan Derksen, die steevast in de bres springt voor de Mol-familie, vindt het ook te ver gaan. “Het cynisme van de Nederlander ten opzichte van de hele familie De Mol, dat is schrijnend. Die mensen kunnen niks goed doen. Die hebben heel veel geld, veel meer geld dan wij en waarschijnlijk dan iedereen, maar daarom zijn die mensen niet slecht.”

Hij vervolgt: “Linda de Mol kan aan die hele affaire helemaal niets doen; die is alleen maar slachtoffer.”

‘Nou ja…’

Wilfred Genee: “Nou ja, haar werd verweten dat ze in de zaak Ali B misschien eerder naar haar broer had moeten stappen. Dat is wat ze steeds te horen krijgt, toch?”

Johan: “Ja, ja. Maar achteraf weten de mensen allemaal precies hoe het gemoeten had.”

Wilfred: “Maar vijf mensen in huis nemen…”

René: “Nee, ik vind echt… Dit heeft niets met een charmeoffensief te maken. Dit doe je gewoon omdat je gevoel je dat ingeeft en dat je dat moet doen. Ik vind het ongelooflijk lief als iemand dat doet, vijf mensen in huis.”

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen vindt Linda de Mol 'alleen maar slachtoffer'. Bent u het daarmee eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen