RTL 4 haalt Eilandpraat per direct van de buis: ‘Lage kijkcijfers’

RTL 4 haalt het programma Eilandpraat van presentator Luuk Ikink per direct van de buis, omdat er bijna helemaal niemand naar kijkt. “Er is kennelijk wat minder behoefte aan.”

Eilandpraat en Luuk Ikink © RTL

Het huidige ‘all stars’-seizoen van Expeditie Robinson stelt momenteel flink teleur op de donderdagavond van RTL 4. De aansluitend uitgezonden nabeschouwing Eilandpraat deed het de afgelopen weken zelfs ronduit slecht. Zo keken er vorige week 280 duizend mensen (6% marktaandeel) naar, terwijl Robinson ervoor 729 duizend kijkers (14%) trok.

Niet goed genoeg

Presentator Luuk Ikink geeft aan dat Eilandpraat vanaf vanavond daarom niet meer wordt uitgezonden op televisie. “Vanavond helaas geen Eilandpraat meer op RTL4! Kan er allemaal mooie praatjes bij bedenken, maar het scoorde gewoon niet goed genoeg 😬. Bij deze editie van Expeditie Robinson is er kennelijk wat minder behoefte om na te praten.”

AD-mediajournalist Marcus den Blanken daarop grappend: “Je vergeet: op Videoland doet het ’t wel goed 😉.”

Onverklaarbaar

Marcus vindt het ‘echt onverklaarbaar’ waarom de huidige editie van Expeditie Robinson niet aanslaat. Luuk daarop: “Robinson zelf doet wel goed natuurlijk, veel mensen kijken ook vooruit op Videoland enzo.. alleen Eilandpraat niet.”

“Maar misschien omdat het kortere afleveringen zijn, minder noodzaak om nog extra info te krijgen? Minder ‘reality’. 1 ding is zeker: aan mij ligt dit niet.. 😂😜”

Complotten

Ene John legt aan Luuk voor: “Merk jij ook dat kijkers helemaal klaar zijn met complotten en de ‘ons-kent-ons ik houd m’n BN’er vriendjes in de expeditie’ mentaliteit? Of leeft dat alleen in mijn omgeving?”

Luuk: “Complotten niet hoor, voor mij hoort dat juist bijnde expeditie. Is ook al zo sinds het begin van het programma, sinds de 2003-editie wordt het ook wat meer in beeld gebracht. Ik vind het zelf juist leuk onderdeel dus :)”

Jinek

Wat komt er in plaats van Eilandpraat op RTL 4? “Vanavond begint Jinek direct ná Expeditie!”

“Maar, voor de liefhebbers: we blijven wel een Eilandpraat maken op RTL.nl. Zodat we de reeks goed afmaken. En dat wil je eigenlijk best graag zien, want de Expeditie wordt spectaculair de komende weken!”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen