Marc-Marie Huijbregts lacht om Wendy van Dijk: ‘Dit is ondoordacht’

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius hebben in hun podcast dolle pret over het mediarelletje waar Wendy van Dijk in verzeild is geraakt. “Je stuurt haar toch niet naar de Poolse grens?!”

Wendy van Dijk en Marc-Marie Huijbregts © NPO, RTL

BN’ers gaan morgenavond proberen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Oekraïne in een tv-show die gelijktijdig wordt uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS 6. De vier belangrijkste presentatieklussen zijn weggelegd voor Chantal Janzen, Rob Kemps, Eva Jinek en Jeroen Pauw. Maar er was ook nog wat voor Wendy van Dijk bedacht.

Wendy niet naar Polen

Wendy kan leuk naar de Pools-Oekraïense grens, dachten ze bij de organisatie van Giro 555. Daar ontstond enorm veel consternatie over: Wendy was namelijk helemaal niet ingelicht en Twitter ontplofte dat een presentatrice van haar kaliber opeens oorlogsslachtoffers zou moeten gaan opvangen. Haar Poolse tripje werd al snel geannuleerd.

Er ontstond deze week op een gegeven moment een running gag over wat Wendy dan wél gaat doen voor Oekraïne; zelfs Eva Jinek wist het niet. Hilarisch, vindt Marc-Marie Huijbregts het. Hij zegt in zijn podcast: “Waar ik heel erg om moest lachen deze week is Wendy van Dijk. Ik moet er heel erg om lachen.”

‘Wat moeten we met Wendy?’

Marc-Marie grinnikt om het idee dat Wendy een beetje het vijfde wiel aan de wagen is. “Ze hebben haar daar maar gewoon op gezet, van: ‘Ja, Wendy van Dijk, wat doen we daarmee? Ja, waarom eigenlijk niet naar de Poolse grens?!’ En dan wordt ze gewoon naar de Poolse grens gestuurd!”

Co-host Aaf Brandt Corstius: “Ik hoorde het dus en ik dacht dat het een grap was, maar het is echt zo. Je gaat Wendy van Dijk toch niet naar de Poolse grens sturen in een oorlog? Ja, sorry. Ik bedoel: niemand op zich, maar ik vind het zo’n wonderlijke keuze. Vooral omdat ze het dus niet wist.”

Marc-Marie gierend: “En als je dan heel veel geld geeft, dan moet ze Oekraïne in!”

Krankzinnig

Marc-Marie: “Er was ook veel commentaar van correspondenten die zeiden: ‘We hebben daar heel goede correspondenten. Die kun je gewoon gebruiken. Waarom moet Wendy van Dijk daar naartoe komen?’”

Aaf: “Ja, het is ook totaal krankzinnig.”

Marc-Marie: “Het is toch een organisatie die gewoon niet goed nadenkt.”

Aaf: “Ik kan echt eerlijk zeggen dat ik het niet zo’n heel goed idee vind om Wendy van Dijk naar de grens van Polen te sturen. Dat kan ik gewoon zeggen en het is ook in het voordeel dat ik dit zeg, want ze wil er zelf denk ik ook helemaal niet heen. Dat moet ze ook niet doen.”

Oppepper

Marc-Marie denkt daar hetzelfde over. Hij herinnert zich nog hoe slecht Wendy de Dansmarathon deed. “Dat ze naast zo’n vrouw staat die helemaal op haar laatste tenen staat en dan zegt ze: ‘Ach, ga door, ga door! Ach, je bent nog zo mooi aan het bewegen.’ Terwijl die vrouw alles laat lopen en met een poepende broek te bewegen staat.”

Aaf: “Je bedoelt dat ze mensen wel op kan peppen, hahaha.”

Samen in actie voor Oekraïne is morgenavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Wendy van Dijk deze show eigenlijk moeten presenteren in plaats van Chantal Janzen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen