Wendy van Dijk tóch niet naar grens van Oekraïne: ‘Foutje’

Wendy van Dijk gaat tóch geen verslag doen van de aankomst van vluchtelingen bij de Pools-Oekraïense grens. “Helaas is dat bij het snelle opzetten van de actie niet helemaal goed gezegd.”

Wendy van Dijk © William Rutten

Chantal Janzen en Rob Kemps gaan maandag een grote tv-show presenteren om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het gesprek aan tafel wordt geleid door Eva Jinek en Jeroen Pauw, terwijl Britt Dekker in het belpanel staat. “En vanaf de Pools-Oekraïense grens doet Wendy van Dijk verslag van de actuele situatie ter plekke.”

Woede over Wendy

Wat?! Wendy wordt naar de grens van Oekraïne gestuurd?! Men reageerde gisterenavond verbijsterd op social media. Er werden gretig filmpjes gedeeld van hoe belabberd Wendy verslag deed van De Dansmarathon, laat staan als ze straks oorlogsslachtoffers moet opvangen. En neemt ze DJ Errie dan mee? Om plaatjes te draaien bij de grens?

EenVandaag-verslaggever Lammert de Bruin reageerde woest: “Ik ben echt boos over deze Giro 555-actie. Er zijn verslaggevers ter plaatse van zowel commerciële als publieke zenders die daar al dagen uitstekend hun werk doen. Wendy van Dijk invliegen kost extra geld dat besteed had kunnen worden aan de vluchtelingen.”

Serieus plan

Het was een serieus plan van Giro 555. “Er is wel een heel klein beetje verwarring over. Wendy van Dijk wist het nog niet. Die heeft tegen de organisatie gezegd: ‘Natuurlijk wil ik helpen’, zoals iedereen heeft gezegd. Maar die kreeg de schrik van haar leven toen ze te horen kreeg dat zij daarheen wordt gestuurd”, zei Rob Goossens gisteren in RTL Boulevard.

Luuk Ikink: “Het is nogal wat. Je zou ook kunnen zeggen: ‘We sturen er een verslaggever naartoe die al wat ervaring heeft met dit soort gebeurtenissen.’ Ze gaat niet aan de grens verslag doen van de oorlog, maar praten met vluchtelingen. Maar dat is wel iets heel anders dan verslag doen van de Dansmarathon.”

Twijfel en verwarring

Later in de uitzending kwam Luuk erop terug: “We begrijpen nu trouwens – dat krijgen we net binnen van Giro 555 – dat Wendy daadwerkelijk naar de grens van Polen en Oekraïne zou gaan. Zijzelf twijfelt daar nog steeds over. Het is een beetje verwarrend nog steeds.”

Wendy weigerde in de uitzending te komen. “We proberen haar te pakken te krijgen. Het is één grote chaos. We proberen haar te bellen, ze drukt ons weg, maar ze wil ook wel weer aan de lijn komen, dus het is allemaal een beetje ingewikkeld.”

Wendy gaat toch niet

Aan het eind van de Boulevard-uitzending kwam Luuk met een tweede update: “We proberen erachter te komen of ze nou wel of niet gaat naar de grens van Polen en Oekraïne. Er was wat miscommunicatie, maar ze gaat uiteindelijk echt daarnaartoe.”

Giro 555 heeft gisterenavond laat, een paar uur na de uitzending van Boulevard, echter laten weten dat Wendy tóch geen oorlogsverslaggevertje gaat spelen. “Als het gaat om of ze naar de grens gaat: Dat is niet het geval.. Wat ze wel gaat doen is nog niet bekend. Helaas is dat bij het snelle opzetten van de actie niet helemaal goed gezegd.”

Samen in Actie voor Oekraïne is maandag van 20.30 tot 23.00 uur te zien op NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Kritiek

De cynische kritiek op Twitter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk naar de Pools-Oekraïense grens. Goed idee of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen