Henny Huisman over Marco Borsato: ‘Hij blijft toch een Italiaan’

Henny Huisman is ongelooflijk vaak kritisch geweest over de gedragingen van Marco Borsato, maar nu probeert hij diens vermeende wangedrag te nuanceren. “Het blijft toch een Italiaan.”

Marco Borsato en Henny Huisman © William Rutten

Marco Borsato heeft een rampwinter achter de rug. Niet alleen werd er aangifte tegen hem gedaan van seksueel misbruik van een minderjarig meisje, ook werd hij in de Voice-documentaire van Tim Hofman beschuldigd van handtastelijkheden bij kandidates van 13 en 14 jaar oud. Bijzonder heftig natuurlijk.

‘Toch een Italiaan’

Henny Huisman, die Marco ziet als een van zijn Soundmixshow-pupillen, is opgelucht dat er na de Tim Hofman-docu geen nieuwe aangiftes zijn gedaan. “Ik ben blij dat er na de onthullingen bij The Voice geen aangiftes tegen hem zijn gedaan. Dan blijft die ene aangifte van de moeder en haar dochter staan”, zegt hij in de Story.

Marco is behoorlijk door de mand gevallen als ideale schoonzoon. Vóór de veelbesproken aangifte van misbruik, was hij al geruime tijd in het nieuws vanwege het bedriegen van zijn vrouw Leontine. Volgens Henny moeten we het misschien allemaal met een andere bril op zien. “Hij is toch een Italiaan, die als vurige minnaars bekendstaan. Met veel emotie.”

Eeuwige smet

Wat moet Marco nu doen? “Ik weet niet wat ik hem moet adviseren. Eerst moet duidelijk zijn wat er is gebeurd. Maar ook als dat niet bewezen kan worden, blijft er die smet. Ik denk wel dat als hij mettertijd met een goed album komt, mensen hem ook weer in de armen sluiten.”

Zijn imago is wel voorgoed aan gort, denkt Henny. “Hij zal nooit meer het imago van de ideale schoonzoon hebben. Mick Jagger en Herman Brood waren rock-‘n-roll. En misschien is Marco in zijn hoofd meer rock-‘n-roll geworden. Of is hij dat altijd geweest, maar nam hij de rol van ideale schoonzoon aan. (…) De tijd heelt wonden.”

Warme Italiaan

Het is niet de eerste keer dat Marco’s gedrag wordt vergoelijkt door te wijzen op zijn Italiaanse roots. BLØF-zanger Paskal Jakobsen deed dat vorige maand ook bij Beau. “Het kan zo zijn, ik zeg niet dat het zo is, dat het met zijn Italiaanse achtergrond en zijn warmte… Hij gaf mij ook een knuffel, hij gaf mijn vrouw ook altijd een knuffel.”

Marc-Marie Huijbregts wierp tegen dat Paskal hier wel mee moet oppassen. “Het is ook moeilijk om te zeggen: ‘Oh ja, hij is Italiaans en hij is een flirt!’ Dat werd over Jeroen Rietbergen ook gezegd. Stel je voor dat je nu naar tv zit te kijken en je bent een van die slachtoffers…”

Geen excuus

Opiniemaker Jan Roos noemde de Italiaanse roots van Marco eerder nog geen geldig excuus. “Oké, dus omdat je uit Italië komt is het normaal dat je met je hand over de billen van kinderen aan het wrijven bent? Eh, nee.”

“Weet je wat in Italië normaal is? Dat als je moeder roept ‘we gaan eten’, dat de spaghetti voor je neus staat. Dat is normaal, maar niet dat je met je handen over de billen van kinderen aan het wrijven bent. Dat is niet normaal.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat Marco Borsato's gedrag wordt vergoelijkt door te wijzen op zijn Italiaanse roots?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen