‘Marco Borsato zat bij The Voice Kids aan meisjes van 13 en 14 jaar’

Marco Borsato heeft tijdens de opnames van The Voice Kids aan minderjarige meisjes gezeten. Journalist Tim Hofman heeft in dat kader gesproken met meisjes die destijds 13 en 14 jaar waren.

Marco Borsato © William Rutten

Naast de aangifte die een 22-jarige jongedame gedaan heeft van seksueel misbruik door Marco Borsato vanaf haar vijftiende, komt Tim Hofman met drie vermeende aanrandingsgevallen bij The Voice Kids op de proppen. “Van de verhalen die de media bereikten waren wij de afgelopen maanden voor een groot deel op de hoogte”, zegt hij in de Voice-special van BOOS.

Betast op de billen

Daarnaast heeft Tim gesproken met ‘drie jonge vrouwen’. “Zij vertellen aan ons dat Borsato hen overwegend in werksferen ongevraagd en langdurig betast heeft op de billen. Eén daarvan was medewerker bij The Voice.”

Ook meldden zich drie kandidaten van The Voice Kids bij Tim. “Een kandidate van 14 vertelt dat Borsato haar tijdens een The Voice Kids-barbecue op haar billen betastte en wanneer ze daar van wegliep Borsato haar opnieuw opzocht en daarmee doorging. Haar ouders bevestigen dit verhaal.”

‘Marco zit aan jonge meisjes’

Een andere kandidate, zij is 13, vertelt hoe Borsato haar geregeld aanraakte en te dichtbij kwam. “Haar moeder bevestigt dit verhaal”, aldus Tim.

Een derde kandidaat van The Voice Kids vertelt: “Ik zag Marco regelmatig aan jonge meisjes zitten op de set van The Voice Kids.”

Geen verrassing

Een ingewijde bij The Voice Kids vertelt: “Ik ken de verhalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van Marco naar kandidaten. De verhalen in de pers kwamen niet als verrassing. Iedereen op de werkvloer wist dit soort dingen wel een beetje, maar iedereen hield elkaar de hand boven het hoofd.”

“Heel veel van die groepjes werken ook weer met elkaar bij andere programma’s. Het is een soort totaal misplaatste gentlemen’s agreement om het niet over dit soort dingen te hebben.”

BOOS

De aflevering van BOOS over The Voice:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen