‘Italiaanse roots Marco Borsato geen excuus voor zijn wangedrag’

Marco Borsato’s aanrakerigheid bij jonge kandidates van The Voice of Holland wordt volgens opiniemaker Jan Roos door sommigen gezien als iets mediterraans. “Flikker toch op, man!”

Jan Roos en Marco Borsato © YouTube

Er circuleren op internet talloze filmpjes waarop Marco Borsato behoorlijk fysiek is bij jonge kandidates van The Voice. Naast de aangifte die er momenteel tegen hem loopt van het seksueel misbruik van een minderjarig meisje, is hij er in de Tim Hofman-docu over The Voice ook van beschuldigd handtastelijk te zijn geweest bij meisjes van 13 en 14.

Italiaanse roots

Jan Roos hoort regelmatig dat mensen het voor Marco opnemen, maar daar begrijpt hij niets van. “Ik ben natuurlijk heel vaak aangesproken hierover en weet je wat ik heel vaak hoorde? ‘Ja, maar het is een Italiaan.’ Ik zeg: ‘Huh?’ ‘Ja, die zijn heel handtastelijk Italianen’”, aldus de opiniemaker in zijn programma RoddelPraat.

Wat een flauwekul, aldus Jan. “Oké, dus omdat je uit Italië komt is het normaal dat je met je hand over de billen van kinderen aan het wrijven bent? Eh, nee.”

Geen excuus

Het is absoluut geen excuus om te verwijzen naar Marco’s roots, vindt Jan. “Weet je wat in Italië normaal is? Dat als je moeder roept ‘we gaan eten’, dat de spaghetti voor je neus staat. Dat is normaal, maar niet dat je met je handen over de billen van kinderen aan het wrijven bent. Dat is niet normaal.”

Dat argument wil Jan dan ook niet meer horen. “Dus hou op met: ‘Ja, het is een Italiaan, die zijn handtastelijk.’ Flikker toch op, man!”

Viezerik

Denkt Jan dat Marco strafbaar bezig is geweest? “Er is natuurlijk eenmaal aangifte gedaan en dat is dat meisje van 15 dat tot haar 20ste is misbruikt door hem. Seksueel in een machtspositie. Daarvoor wordt hij, als het bewezen wordt, veroordeeld.”

“Voor die andere dingen krijg je geen veroordeling. Dat bevestigt alleen maar wat voor viezerik hij is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Er circuleren op internet talloze filmpjes van Marco Borsato's handtastelijkheden bij Voice-kandidates. Amicaal gedrag of walgelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen