Arjen Lubach op televisie aangevallen door zijn ex-liefje Janine Abbring

Arjen Lubach is gisteren in zijn talkshow De Avondshow met Arjen Lubach aangepakt door zijn ex-liefje Janine Abbring. Zij vindt namelijk dat er veel te weinig vrouwen op zijn redactie werken.

Arjen Lubach en Janine Abbring © NPO

Janine Abbring was vroeger de geliefde van Arjen Lubach, maar tegenwoordig werken ze samen achter de schermen van zijn tv-programma’s. Gisteren mocht ze in het kader van Internationale Vrouwendag ook even de studio betreden. Aan de desk had ze met Arjen een ingestudeerd onderonsje over de mannelijke dominantie in de wereld.

Janine sneert

Het is volgens Janine niet meer van deze tijd dat bijna de hele wereld is ingericht op mannen. Ze had het onder meer over de sollicitatierobot van Amazon die vrouwen discrimineerde. Kandidaten met in hun cv het woord ‘vrouwen-‘, zoals bijvoorbeeld in ‘vrouwenteam’, kregen een minpunt.

“Heftig, hè?”, aldus Janine tegen Arjan. “Het kan aan mij liggen, maar volgens mij gebruik jij die software ook voor je redactie.”

Kennelijk vindt ze dat de redactie van De Avondshow wel héél erg gedomineerd wordt door mannen.

‘Dat klopt niet!’

Het publiek applaudisseerde fanatiek voor deze sneer van Janine. Arjen antwoordde daarop: “Nee, dag! Nee, nee, nee! Ho, ho, ho, ho. Dat klopt niet! Jij werkt toch ook bij ons?”

Janine: “Ja, maar ik heb destijds gesolliciteerd onder de naam Henk Voetbalbier.”

Arjen: “O, ja, dat is waar. Dat was een goede brief. Dat was een mooie brief van Henk. Een mooie gast is dat.”

Mutsje

Janine is ook boos op de thermostaat van Arjen. “Nog een voorbeeld: temperatuur op de werkvloer. Valt het jou niet op dat alle vrouwelijke collega’s in de winter hier binnen met vestjes, sjaaltjes en mutsen rondlopen?”

Arjen: “Ja, dat vind ik altijd wel een beetje knus, toch? Dat is zoals Sky Radio die de kerstmuziek weer aanzet in oktober. Oh, de dames hebben hun vestjes weer aan!”

Janine: “Dat is dus omdat vrouwen het aantoonbaar sneller koud hebben dan mannen. We zitten gewoon anders in elkaar. Wist je dat de temperatuur in veel kantoren al vijftig jaar gebaseerd is op mannen?”

Harde tepels

Arjen: “Dat is wel goed nu met die gasprijzen.”

Janine: “Ik snap wel dat ze het niet veranderen, want koude vrouwen betekent harde tepels. Moet je kijken, mijn tepels komen bijna door het truitje heen. Het schuurt als een malle. Ik zit vanavond weer met vaseline op de bank.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen