Euvgenia Parakhina krijgt enorm veel haatbrieven: ‘Van Nederlanders’

Euvgenia Parakhina heeft behoorlijk veel last van het tv-optreden waarbij ze in de bres sprong voor Vladimir Poetin. “Op dit moment krijg ik heel veel haatbrieven”, vertelt ze in Op1.

Euvgenia Parakhina © Op1

Vóórdat Vladimir Poetin een oorlog begon in zijn buurland Oekraïne, sprong So You Think You Can Dance-bekendheid Euvgenia Parakhina nog voor hem in de bres in de talkshow VI Vandaag. Ze vond het bijvoorbeeld behoorlijk overdreven dat Poetin door de mannen aan tafel een dictator genoemd werd.

Breekmoment

Na de inval in Oekraïne is Euvgenia haar vertrouwen in Poetin volledig verloren. Ze vangt momenteel zelfs Oekraïense vluchtelingen op in haar huis. “Een dag voor de inval was ik nog in Moskou, dus ik heb zijn speech thuis gehoord bij mijn moeder en mijn zus en dát was denk ik een soort van breekmoment, van: dat is hem”, vertelt ze in de talkshow Op1.

“Want het was stíl, het was stíl. We zaten te kijken, stil. En toen zei m’n zus: ‘Dit betekent oorlog.’ Dan gaat het heel snel in je hoofd, van: het is toch waar, alles waar ik in geloofde is niks, is fout.”

Steunen de meeste mensen in Rusland hem nog wel? “In Rusland wel, helaas.”

Haatbrieven

Hoewel Euvgenia tot inkeer is gekomen, krijgt ze nog steeds veel haat. “Op dit moment krijg ik heel veel haatbrieven. Echt haatbrieven uit het hart. Ik heb ze gelezen, ik heb het gekeken, ik antwoord nergens op. Ik heb daar geen tijd voor. Ik doe het gewoon heel bewust niet, want ik krijg heel veel haatbrieven van Nederlandse mensen. Niet van Oekraïense mensen. Van Nederlandse.”

En dat terwijl Euvgenia – haar vader is Russisch, haar moeder Oekraïens – momenteel volledig achter Oekraïne staat. Ze vindt het waanzin welke draai er op de Russische tv aan deze oorlog wordt gegeven. “Hetzelfde onderwerp wordt 180 of 360 graden gedraaid. Het is een heel vreemde situatie.”

Fragment

Euvgenia in Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat we zo snel mogelijk van het Russische gas af moeten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen