Hadewych Minis geeft toe: ‘Ik zou ook niet naar John de Mol durven’

Hadewych Minis zou ook niet op John de Mol af durven te stappen als ze grensoverschrijdend gedrag zou meemaken op een van zijn studiovloeren. Dat zei ze gisteren in de talkshow M.

Hadewych Minis © M

John de Mol heeft een hoop kritiek gekregen op zijn interview in de uitzending van BOOS over de misstanden bij The Voice of Holland. Uit dat gesprek bleek dat de mediamiljardair zich totaal niet bewust was van het enorme probleem van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag in de mediawereld.

Niet naar John durven

Theateractrice Hadewych Minis sprak er gisteren over in de talkshow M. “John de Mol denkt met de allerbeste bedoelingen: ik wil hier heel open en eerlijk op reageren, maar legt eigenlijk het hele systeem bloot en laat zien dat het zó diep in ons verankerd zit. Of ‘in ons’… Vooral in mannen.”

Ze vervolgt: “Dat je je niet bewust bent van je machtspositie. Dat je je niet bewust bent wat voor een gevolg het heeft als er iets naars gebeurt. Stel je voor: ik zou een programma doen bij John de Mol, dan zou ik ook niet naar John de Mol durven stappen. Het is nogal een grote stap.”

Zure feministe

Hadewych is een van de ondertekenaars van een open brief die vrouwen uit de muziekindustrie hebben geschreven over grensoverschrijdend gedrag in hun sector. “Ik vind het ook best spannend om hier te zitten. Ik ben dan iemand die al langer in het vak zit, maar het is spannend, want straks ben je weer ‘hysterisch’, ‘de deuggleuf’ of de ‘zure feministe’.”

“Dat is lastig als je je uitspreekt. Maar het gaat er uiteindelijk om dat we onze sector proberen gezond te maken. Dat je je afvraagt: kan het wel wat ik nu doe? In plaats van: ik zit lekker aan jouw borst, want wat maakt het eigenlijk uit…”

Fragment

Hadewych in de talkshow M:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u John de Mol en zijn loketten vertrouwen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen