Shownieuws-sterren lyrisch over nieuwe survivalshow John de Mol

De nieuwe survivalshow Million Dollar Island van John de Mol wordt echt iets heel bijzonders, sensationeel en fantastisch. Althans, dat zeggen zijn woordvoerders aan de desk van Shownieuws.

Shownieuws © SBS 6

Het is te hopen dat de deskundigen van Shownieuws hun contract goed uitonderhandeld hebben, want ze bekleden stuk voor stuk een dubbelfunctie. Niet alleen worden ze geacht om commentaar te leveren op elke BN’er-scheet, ook moeten ze voortdurend allerlei nieuwe programma’s van hun baas John de Mol de hemel in prijzen.

‘Sensationeel!’

Waar John ook mee de redactie op stormt: het is allemaal fantastisch. Afgelopen herfst was Shownieuws zelfs avond na avond schaamteloos in de ban van die afschuwelijke Dansmarathon waar niemand naar keek. Dat vonden ze óók al fantastisch. “Ja, ik heb wel het idee dat dat leeft ja. Ja, absoluut, ja”, loog studiogast Wendy van Dijk aan de desk.

Nu komt de in opspraak geraakte mediamiljardair alwéér met een ‘fantastisch’ programma: Million Dollar Island, een Expeditie Robinson-achtige show waarin honderd mensen met een zwart bandje om hun pols rondrennen op een Filipijns eiland. Shownieuws-deskundige Albert Verlinde riep gisteren zeven keer dat het ‘sensationeel’ wordt.

Verkneukelen

Het clubje Shownieuws-deskundigen zat zich gewoon helemaal te verkneukelen aan de desk. “Er komt een nieuwe programma en dat is best wel iets bijzonders”, glunderde presentatrice Tooske Ragas.

Albert: “Het is écht iets heel bijzonders. Het is een programma waar denk ik al zo’n drie or vier jaar over gesproken wordt. Het heet Million Dollar Island. Eigenlijk is het een soort Expeditie Robinson meets Utopia. We gaan zometeen de promo laten zien en dat ziet er sensationeel uit.”

‘Waaaaauw!’

Million Dollar Island is volgens Albert ‘net zo goed en populair’ als Expeditie Robinson, ‘maar wel van deze tijd’. Dan kondigt hij nogmaals de promo aan: “Wij kunnen vanavond – het ziet er fantastisch uit – de eerste uitgebreide beelden laten zien.”

Na afloop van de promo lijkt Tooske helemaal stijl achterover geslagen. “Waaaaauw.”

Albert zit trots met zijn armen over elkaar: “Het ziet er echt sensationeel uit.”

Johns woordvoerder

Dan bekent Albert letterlijk Johns woordvoerder te zijn. “Het bijzondere wat ik een beetje gehoord heb is – ik heb John de Mol even gesproken vrijdag – dat alles wat vooraf ingeschat werd ook gebeurde. Je ziet ook dat mensen elkaar helpen en streken proberen uit te halen. Het ziet er sensationeel uit.”

De première is op 6 maart. “Er is zelfs – het moet nog uitgezonden worden en gaan lukken allemaal – een optie genomen op een tweede eiland van de Filipijnen. Amerika en Rusland hebben zich al gemeld dat ze geïnteresseerd zijn en als het zo mooi wordt als deze trailer belooft, dan gaat het heel druk worden daar op de Filipijnen.”

‘Ik kijk liever hiernaar!’

Fotograaf William Rutten is ook helemaal enthousiast. “Ik was altijd heel groot fan van Expeditie Robinson, maar de laatste jaren ben ik eigenlijk afgehaakt omdat ik vond dat het niet meer om Robinson ging, maar alleen nog maar om tactische spelletjes. Dan kijk ik liever hiernaar denk ik.”

Het woord ‘sensationeel’ is nog nooit zo vaak gevallen op tv. En dat één week nadat de Shownieuws-sterren zo uit hun slof schoten vanwege de massale kritiek dat ze zulke enorme Talpa-marionetten zijn. Niet voor te stellen inderdaad.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Shownieuws als een journalistiek product of als reclamezuil van Talpa?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen