Ronald Molendijk twijfelt sterk aan vriendschap met Jeroen Rietbergen

Ronald Molendijk weet niet of hij zijn vriendschap met Jeroen Rietbergen in stand wil houden na de onthullingen over zijn seksuele wangedrag bij The Voice of Holland. “Weet het echt niet.”

Jeroen Rietbergen en Ronald Molendijk © RTL, SBS

Vlak nadat het misbruikschandaal rond The Voice of Holland losbarstte, nam Ronald Molendijk het nog op voor zijn goede vriend Jeroen Rietbergen. De heren zijn al 25 jaar bevriend en Ronald leek de situatie te bagatelliseren door Jeroen ‘gewoon een flirt‘ te noemen. “Ik ga het gewoon zeggen: ik ben trots op hem.”

Nog steeds contact

Nu Ronald de Voice-special van het programma BOOS heeft gezien, ligt dat toch wat anders. Volgens presentator Tim Hofman heeft Jeroen zich maar liefst tien jaar lang misdragen en hebben zich negentien slachtoffers van zijn grensoverschrijdende gedrag bij hem gemeld.

Hoe is het contact nu tussen Ronald en Jeroen? “Ik heb hem de afgelopen dagen zeker wel gesproken, ja. Laat ik het even duidelijk zeggen: ik ken Jeroen al meer dan 25 jaar, dus verplaats je gewoon even naar de persoon die naast je op de bank zit en waarmee je misschien getrouwd bent en die ken je dan ook al 25 jaar”, zegt hij in Shownieuws.

Woedend

Het is net als echtelijk verraad, aldus Ronald. “Als die ineens met zó’n bekentenis naar buiten komt, dan ben ik woedend, geschrokken, boos en ik word gewoon steeds bozer en ik word steeds verdrietiger. Er zijn relaties in het spel, er zijn ook kinderen bij, noem maar op. Die vlek wordt gewoon steeds groter en mijn rol en mijn connectie daarmee wordt dan ook steeds kleiner.”

Heeft hij Jeroen uitgefoeterd? “Ja, ik ben over het algemeen vrij duidelijk en dat is in dit geval ook. Ik kan het niet genoeg zeggen, maar het verraad van zo iemand… Ik weet niet wat dit soort mensen drijft. Ik heb het vier keer aangehoord, maar ik snap het gewoon niet.”

Einde vriendschap?

Voelt Ronald zich bedrogen? “Ja, natuurlijk.”

Hun vriendschap heeft dan ook een flinke deuk opgelopen. “Dat is zacht uitgedrukt, ja.”

Wil hij wel door met hun vriendschap? “Daar heb ik werkelijk gewoon geen idee van.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ronald Molendijk écht niet wist hoe Jeroen Rietbergen in elkaar zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen