Ali B niet te spreken over aangifte: ‘Dit is heel erg onrechtvaardig’

Ali B is er niet over te spreken dat er iemand aangifte tegen hem gedaan heeft van seksueel overschrijdend gedrag bij de tv-show The Voice of Holland. “Ik vind het heel erg onrechtvaardig.”

Ali B © RTL

Er is een enorme bom ontploft bij The Voice of Holland. Presentator Tim Hofman heeft na maandenlang onderzoek ontdekt dat meerdere personen zich bij de talentenjacht schuldig maken aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Alleen de geliefde van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen, heeft tot nu toe bekend.

Ali B is woest

Tot nu toe ligt er één aangifte, namelijk tegen Ali B. Hij is daar totáál niet over te spreken. “Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar”, zegt het jurylid in De Telegraaf.

Ali vindt de manier waarop hij nu wordt behandeld verwerpelijk. “Ik word hier door overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media. Maar de schade is wel aangebracht.”

Onrechtvaardig

Het is ongelooflijk wat er nu gebeurt, vindt Ali. “Ik heb nog geen oproep van de politie gehad, maar ik zal overal aan meewerken. Nogmaals het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig.”

Een paar weken geleden werd Ali in het programma RoddelPraat nog beschuldigd van aanranding. Er verschenen op juicekanalen vervolgens nog veel meer negatieve ervaringen met Ali, maar die werden – om onduidelijke redenen – in een mum van tijd weer verwijderd.

‘Tim, kom er eerder mee!’

De uitzending van het Tim Hofman-programma BOOS over het Voice-misbruik is pas aanstaande donderdag. Het zal hierin voor een belangrijk deel gaan over Ali, weet Yvonne Coldeweijder.

Tim wordt door EenVandaag-verslaggever Lammert de Bruijn opgeroepen om zijn Voice-uitzending eerder online te zetten. “Zeg Tim Hofman, kan die uitzending niet gewoon nu al online? Het is YouTube hè… geen lineaire TV. Iedereen is zich nu suf aan het speculeren, best schadelijk.”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B ontkent alles. Vertrouwt u hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen