Maxime Meiland verklaart oorlog aan juicekanaal: ‘Beschamend!’

Maxime Meiland slaat keihard terug naar het juicekanaal dat haar behoorlijk in de problemen heeft gebracht: Juice Channel. Ze ergert zich dood aan de makers ervan. “Het is beschamend.”

Maxime Meiland © SBS, Instagram

Juicekanalen zoals Juice Channel zijn de roddelbladen van de moderne tijd. Na jarenlang verwend te zijn geweest door showmedia als RTL Boulevard en Shownieuws, krijgen de sterren nu ineens allemaal losgeslagen showbizzwatchers over zich heen die de ene na de andere primeur boven water halen. En dat dan begeleid door meedogenloos commentaar.

BN’ers door de mangel

Van de hele rel rond Marco Borsato tot vrijwel al het nieuws over André Hazes jr. en deze week nog de primeur over de aanrandingszaak tegen Manuel Broekman: het komt allemaal bij de nieuwe juicekanalen vandaan. Die kanalen wisselen dat af met allerhande ditjes en datjes over de sterren.

Zo heeft Juice Channel de afgelopen week wat negatieve ervaringen met BN’ers verzameld. Wendy van Dijk kwam er daarbij niet bepaald goed van af, maar ook Britt Dekker zou in het echt minder leuk zijn dan op tv. Geen wereldschokkend nieuws natuurlijk: alle BN’ers spelen in meer of mindere mate een rol als de camera aanstaat.

Maxime ergert zich dood

Maxime Meiland ergert zich dood aan deze nieuwe rubriek. Ze liet gisterenavond in haar Instagram-stories weten: “Nou jongens, ik zit op de bank en ik ben een beetje door mijn Instagram aan het scrollen en ik kan het niet laten…”

Dan komt het: “Ik irriteer me zó erg aan die juicekanalen tegenwoordig die dan een rubriek gaan openen over een bekende Nederlander en dan gaan ze dus berichten posten die ze ontvangen van mensen die bijvoorbeeld zeggen van: ‘Ja, maar zij is helemaal niet leuk hoor, want ik heb dit en dit gehoord!’”

Non-nieuws

Het is gewoon non-nieuws, vindt Maxime. “Waarschijnlijk had die BN’er bijvoorbeeld geen zin om met jou op de foto te gaan, want die had het druk en dan krijg je meteen dat soort verhalen.”

Dat zo’n juicekanaal daarmee komt en zeer gerenommeerde mediasites daar dan ook nog eens over berichten, vindt Maxime bij de beesten af. “Ik vind het werkelijk gewoon een soort beschamend hoor, echt waar.”

Oud zeer

De woede van Maxime over wat verstrooiende BN’er-juice komt natuurlijk niet uit het niets. Er is sprake van oud zeer: Maxime is aardig in de problemen gekomen door uitspraken die ze heeft gedaan tegen Juice Channel. Ze sprak in gesprek met het juicekanaal namelijk haar steun uit voor de anti-islamuitspraken van moeder Erica. En dat heeft haar flink wat commerciële deals gekost.

Juice Channel haalt ondertussen de schouders op voor de kritiek van Maxime. Hun BN’er-juice is naar eigen zeggen wel degelijk op feiten gebaseerd. “Wij delen de ‘ervaringen’ niet klakkeloos online! Dat je de bewijzen soms niet ziet betekent niet dat deze er niet zijn. Soms kunnen wij vanwege de identiteit van onze bron dit niet publiekelijk delen.”

Tot slot: “En verder, Maxime, breek mij de bek niet open met wat ik beschamend aan jou vindt!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland ontploft na een zuchtje tegenwind vanuit het juicekamp. Vindt u het goed dat BN'ers eindelijk wat tegengas krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen