Jan Uriot verklaart lage kijkcijfers Gordon: ‘Kijker is er klaar mee’

Privé-sterjournalist Jan Uriot verbaast zich er niet over dat het nieuwe tv-programma van Gordon zo slecht van start is gegaan. Volgens hem is de kijker klaar met zijn gezeik over Nederland.

Gordon en Jan Uriot © SBS, Telegraaf

Het nieuwe programma Down the Road waarin Gordon op pad gaat met downjongeren is dinsdagavond van start gegaan met 509 duizend kijkers (8% marktaandeel) op SBS 6. Daarmee trok hij niet genoeg kijkers voor een plekje in de kijkcijfer top 25. “500 duizend is niet veel en dat wordt alleen maar minder natuurlijk, dat weten we”, zegt Jan Uriot.

‘Blijf lekker in Dubai!’

Jan geeft in zijn Telegraaf-rubriek Wat Vindt Jan een verklaring voor de lage kijkcijfers van Gordon. Volgens hem is de kijker het zat dat de entertainer vanuit Dubai de hele tijd zo negatief praat over Nederland. “Nederland, daar deugt niets meer van en Dubai is gewoon het paradijs op aarde, daar moeten we eigenlijk met z’n allen naartoe.”

Hij vervolgt cynisch: “In Dubai kun je nog door een donker steegje lopen en in Nederland kan dat niet meer… Als je nou constant tegen Nederland aan zit te trappen, dat werkt niet goed bij de kijkers hoor moet ik eerlijk zeggen. Ik heb zoiets van: nou, jongen, ga daar lekker zitten.”

Niet authentiek

Daarnaast heeft Jan het idee dat Gordon niet echt authentiek is in Down the Road. “Is dit nou een programma om makkelijk te scoren of zijn ze nou echt werkelijk begaan met mensen met een verstandelijke handicap?”

De uitspraken van Gordon in De Telegraaf helpen niet mee. Daarin zei hij: “Ik heb echt een boost gekregen. Ze vertelden dingen aan me waar ik in het dagelijks leven naar hunker. Dat ze me leuk vinden, dat ze mijn muziek leuk vinden, dat ze me een goede zanger vinden. En ik dacht: hoor ik dit nou goed? Want ik hoor normaal altijd alleen maar het tegenovergestelde. Maar het was zo schattig, allemaal.”

Jan: “Dan denk ik: is het een soort therapie voor Gordon zelf dan?”

Niet urgent

Gordon maakt met Down the Road bovendien niets vernieuwends, vindt Jan. “Ik begrijp de urgentie van dit programma niet, want wat Gordon nu constant in allerlei programma’s communiceert is dat mensen met Down zo lief zijn, ze geen dubbele agenda hebben, niet vals zijn, niet gemeen zijn, enzovoorts.”

“Nou, dat weten we eigenlijk wel, want dat heeft Johnny de Mol al laten zien, Paul de Leeuw al laten zien, dat weten we eigenlijk wel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordons contract bij SBS 6 loopt nog tot eind volgend jaar. Kan hij daarna op verlenging rekenen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen