Margriet van der Linden afgemaakt: ‘Ze kan er geen klote van’

Margriet van der Linden krijgt weer eens een behoorlijke pittige sneer te verwerken. De presentatrice van M wordt door de mangel gehaald in de rubriek van Özcan Akyol. “Ze kan er geen klote van.”

Margriet van der Linden en Özcan Akyol © NPO

Özcan Akyol heeft een rubriek in de VARAgids waarin hij lezersbrieven beantwoordt. Veel lezers klagen over Margriet van der Linden, omdat elke dag zo’n brok chagrijn in de vooravond voor niemand leuk is. “Ik zit met samengeknepen billen naar de talkshow van Margriet van der Linden te kijken”, zegt de onrustige briefschrijfster Dinie uit Hengelo.

Ontzettend gênant

Dinie vindt het echt een drama. “Mijn man blijft niet eens meer op de bank zitten als zij in beeld verschijnt. Meestal gaat hij dan de keuken of de schuur schoonmaken. Het dieptepunt was de NS Publieksprijs. Heb jij dat gezien? Ontzettend gênant!”

Voor veel mensen is het een raadsel waarom de zenderleiding van NPO 1 het ooit zo prestigieuze De Wereld Draait Door-slot zo heeft verkwanseld. Zowel Khalid & Sophie als M zijn programma’s die totaal niet omarmd worden door tv-kijkend Nederland. “Kan jij vertellen wat er aan de hand is op NPO 1?”, vraagt Dinie aan Özcan.

‘Ze kan er geen klote van!’

Özcan draait er niet omheen: ook hij vindt M helemaal niets. “Nu, we moeten natuurlijk collegiaal zijn in onze business, maar tegelijkertijd realiseer ik me heel goed dat BNNVARA mij deze rubriek heeft gegeven voor mijn autonome en onafhankelijke mening. En dus luidt mijn oordeel: ze kan er gewoon geen klote van.”

Dat is een heftig oordeel. Wat scheelt er volgens Özcan? “Haar vragen zijn langdradig, ze lijkt nooit oprecht geïnteresseerd in de gasten en een gangmaker kunnen we haar ook niet noemen, of wel?”

Vriendjespolitiek

Het kan niet anders dan dat Margriets aanstelling te maken heeft met vriendjespolitiek, vermoedt Özcan. “Ik denk dat ze met de juiste mensen bevriend is bij de omroep en misschien de zendertop. Aan mij hebben ze allemaal een hekel, bijvoorbeeld omdat ik dit soort dingen schrijf.”

De talkshow van Margriet is geen kijkcijfersucces. Zo keken er gisteren slechts 643.000 mensen naar. EenVandaag had ervoor 1,1 miljoen, het Achtuurjournaal erna 2,2 miljoen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat NPO 1 blundert met het vroegere DWDD-slot?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen