Albert Verlinde blijft Gordon afzeiken: ‘Heb er geen vertrouwen in’

Albert Verlinde maakt er een sport van om zijn collega Gordon af te zeiken. Ditmaal geeft de ietwat valse showkenner aan totáál geen vertrouwen te hebben in Gordon als presentator van Down-tv.

Albert Verlinde en Gordon © SBS

Jarenlang gingen alle programma’s over mensen met het syndroom van Down naar Johnny de Mol, maar nu heeft ook Gordon er eentje gekregen: Down the Road. De première is vanavond om 20.30 uur op SBS 6, maar de verwachtingen van critici zijn laag gespannen. Zij vrezen dat Gordon vooral zélf de aandacht opeist in dit programma.

Gordons egoboost

Daar lijkt wel een kern van waarheid in te zitten. Zo vertelt Gordon vandaag in De Telegraaf dat hij het zo fijn vindt dat de jongeren met Down hem in het programma zoveel complimenten geven. “Ik heb echt een boost gekregen. Ze vertelden dingen aan me waar ik in het dagelijks leven naar hunker.”

Wat dan? “Dat ze me leuk vinden, dat ze mijn muziek leuk vinden, dat ze me een goede zanger vinden. En ik dacht: hoor ik dit nou goed? Want ik hoor normaal altijd alleen maar het tegenovergestelde. Maar het was zo schattig, allemaal.”

Albert gelooft er niet in

Albert Verlinde denkt dat Gordon en een programma over jongeren met Down een complete mismatch is. “Ik weet het niet. Ik vind het echt heel spannend, laat ik dat maar zeggen. Ik weet niet of Gordon nou de gedroomde man is om dit programma te presenteren. Ik mag het hopen, want ik gun het de kandidaten.”

Waarom heeft hij twijfels? “Omdat Gordon natuurlijk wel Gordon is, snap je? En als je naar Dieter Coppens (de presentator van de Vlaamse editie, red.) kijkt: dat is een soort natuurlijke leider, een maatje, een kameraad, die op zijn eigen volwassen manier met hen omgaat. En Gordon wil er toch altijd een grap in gooien. Je moet juist op de achtergrond gaan staan.”

Ontwapend

Gordons benadering kan toch ook ontwapenend werken? “Nou ja, nee, dat denk ik niet. Ik weet niet hoe ze met het programma omgaan. Ik denk dat het team ook heel erg zoekt, want iedereen weet wat er de afgelopen tijd met Gordon gebeurd is”, zegt Albert, wijzend op de explosieve ruzie tussen Gordon en zijn ex-vriendje Jeffrey.

“Ik hoop dat het team zo verstandig geweest is om als hij zichzelf niet helemaal in de hand had, om dat kort te houden en je in de montage ziet dat het om hen draait en niet om Gordon. Als dat lukt, de vlag uit en dan zal ik jubelen hoe fantastisch het programma is.”

Boycot

Gordon zat gisteren met een kort interview in Shownieuws. “We waren verwonderd dat dit onderwerp in ons programma zit, want Gordon wil niet meer in Shownieuws zitten, maar blijkbaar wel om promotie te maken voor het programma. Nou prima. Hij vindt het allemaal vreselijk wat wij over hem roepen, maar ik hoop oprecht dat het gaat lukken.”

Vlak voor de jaarwisseling maakte Albert nog een pittige grap over de vermeend gewelddadige ruzie tussen Gordon en zijn ex-vriendje.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon neemt de Down-shows over van Johnny de Mol. Is hij oprecht betrokken of is dit ter meerdere eer en glorie van zichzelf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen