John van den Heuvel wil geen vaste gast worden bij Beau of Jinek

John van den Heuvel voelt er niets voor om een vaste talkshowgast te worden in het programma van bijvoorbeeld Beau van Erven Dorens of Eva Jinek. Hij beperkt zich graag tot misdaadnieuws.

John van den Heuvel © RTL Boulevard

Sinds de moord op Peter R. de Vries is John van den Heuvel de bekendste misdaadjournalist van het land. De laatste jaren beperkte Peter zich niet alleen maar tot misdaadonderwerpen: in talkshows op televisie praatte hij eigenlijk over álles mee. Dat ziet John niet zo zitten, vertelt hij in gesprek met Veronica Superguide.

John maakt andere keuze

John is dan ook niet van plan om in Peters voetsporen te treden. “Als het over mijn vakgebied gaat ben ik behoorlijk uitgesproken. Ik kan dan fel zijn en op de persoon spelen, maar ik wéét waar ik het over heb. Peter had veel meer het gevoel dat hij óók moest domineren in het publieke debat.”

Dat heeft John helemaal niet. “Dat was zijn keuze, ik heb een andere keuze gemaakt. Ik hoef niet elke week drie keer in een talkshow te zitten om over van alles en nog wat mee te praten. Zeker niet als het niet over mijn vak gaat. Dat wil niet zeggen dat ik er geen mening over heb, maar ik ben net als die schoenmaker: ik blijf bij mijn leest.”

Marco Borsato

Het betekent echter niet dat Johns werk geen impact heeft. Zo zorgde hij recentelijk nog voor een enorme mediarel door het nieuws te brengen dat een jonge vrouw aangifte heeft gedaan van seksueel misbruik door Marco Borsato.

Voelt John zich er niet schuldig over dat Marco mede door zijn toedoen in zo’n diep dal is gevallen? “Ik heb Marco weleens ontmoet op feestjes en ben net als m’n jongste zoon fan van zijn muziek, dus het doet me pijn om te zien dat een loopbaan zo geraakt wordt”, zegt hij.

Impact

John vervolgt: “Maar als het verhaal klopt, alles gedubbelcheckt is en er hoor en wederhoor is toegepast, weerhoudt me dat er niet van om zoiets op te schrijven.”

Aan vriendjespolitiek doet John niet. “Ik snap dat de impact voor een BN’er met een bepaald imago groot is, maar ik ga mensen niet met fluwelen handschoenen aanpakken omdat ze toevallig bekend zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat John van den Heuvel niet om de haverklap in een talkshow zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen