Angela de Jong vreest genadeklap voor Linda de Mol: ‘Sprookje voorbij’

Angela de Jong vindt het ongelooflijk dat Linda de Mol al anderhalf jaar wist van Ali B’s vermeende seksuele wangedrag, maar daar niets mee gedaan heeft. “Er klopt geen bal van.”

Linda de Mol en Angela de Jong © Talpa, NPO

Het tijdschrift van Linda de Mol heeft anderhalf jaar geleden, in de zomer van 2020, met twee vrouwen gesproken die Ali B beschuldigen van seksueel wangedrag en verkrachting. Daar blijkt Linda hoogstpersoonlijk van te hebben geweten. Haar tijdschrift heeft hun verhaal niet gepubliceerd en Linda heeft naar eigen zeggen gezwegen tegen haar broer John.

‘Je waarschuwt toch?!’

Juist dat laatste vindt Angela de Jong onbegrijpelijk, zelfs nu Linda stelt dat ze ‘de anonimiteit en de wens van het slachtoffer’ wilde respecteren. “John was volop verantwoordelijk voor The Voice toen het seksuele wangedrag plaatsvond. Bovendien was Ali B in en na 2020 een belangrijk gezicht in SBS-programma We Want More. Dan waarschuw je hem toch?”, schrijft ze in het AD.

Ze vervolgt: “Desnoods in de trant van ‘ik kan je niet zeggen hoe ik het weet, maar dit en dat speelt er rond Ali. Lozen die gast.’ Of: ‘Hou hem haarscherp in de gaten!’ Want zelfs als het geen verkrachting maar vrijwillige seks was tussen coach en kandidate was dat al volkomen fout. Én desastreus voor de reputatie van programma en bedrijf.”

Liegende Molletjes?

Angela denkt dat de familierelaties in de Mol-familie behoorlijk getroebleerd zijn. Ze wijst erop dat John ook niets tegen Linda zou hebben gezegd over de dickpic die haar geliefde Jeroen Rietbergen in 2019 naar een Voice-kandidaat heeft gestuurd, en dat Johnny de Mol helemaal niets wist van de tijdelijke breuk tussen Linda en Jeroen in 2016.

“Tot zover het beeld van de ‘hechte’ familie De Mol. Het is bijna een script voor een hitserie”, aldus Angela. “Liegen ze op dit moment allemaal om hun hachje te redden? Of loog Linda toen ze opschreef hoe close ze waren, omdat het sprookje zo lekker verkocht aan haar lezeressen?”

Sprookje uit

Dit zou volgens Angela zomaar de genadeklap voor Linda kunnen zijn. “Ik vrees dat het sprookje uit is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het Linda de Mol-sprookje voorbij?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen