Linda de Mol: ‘Ik wist NIETS van wangedrag Jeroen Rietbergen’

Linda de Mol ontkent dat ze al jaren wist van het seksuele wangedrag van haar ex-geliefde Jeroen Rietbergen. Hij liegt daarover, zegt ze bij monde van haar rechterhand Jildou van der Bijl.

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen © RTL

Jeroen Rietbergen, tot voor kort de geliefde van Linda de Mol en de bandleider van The Voice of Holland, stelde in zijn verklaring dat hij al ‘een aantal jaar zeer bewust’ is van zijn seksuele wangedrag, namelijk sinds hij daar door zijn opdrachtgever ‘streng’ op is aangesproken. “Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld.”

Linda ontkent

Door die echtelijke biecht zijn Linda en Jeroen een tijdje uit elkaar geweest, stelde hij in zijn verklaring. Volgens Johnny de Mol vond die liefdesbreuk in 2016 plaats, terwijl het vingertikmoment volgens John de Mol in 2019 was. Over dit 2016/2019-twistpunt is veel controverse. Iedereen zegt wat anders en nu spreekt Linda weer haar ex Jeroen tegen.

Volgens Linda heeft Jeroen namelijk weliswaar wat buitenechtelijke activiteiten opgebiecht, maar was het haar nooit duidelijk dat er sprake was van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft ze gisteren laten weten bij monde van haar rechterhand Jildou van der Bijl, die aan de talkshowtafel zat van Op1.

Halve biecht

De biecht van Jeroen was volgens Jildou alles behalve volledig. “Jeroen heeft duidelijk niet alles bekend. De waarheid staat niet in die verklaring en dat is heel schadelijk, want daardoor lijkt het alsof er dingen bekend waren die helemaal niet bekend waren.”

Wat heeft hij dan aan Linda opgebiecht? “Hij heeft haar opgebiecht over… Hij is weleens vreemdgegaan, dat was geloof ik appverkeer, maar dat wil ik verder ook aan Linda laten. Zij hebben relatieproblemen gehad en daarin heeft hij vreemdgaan opgebiecht. Linda dacht dat het met wederzijdse instemming was.”

‘Ze wist niks’

Linda wist niet dat Jeroen zich ongepast gedroeg bij allemaal meisjes van The Voice, aldus Jildou. “Ze heeft nooit gedacht of geweten dat dit zich allemaal afspeelde bij The Voice en dat mensen zich daar niet fijn bij hebben gevoeld en dat het, sterker nog, zwaar grensoverschrijdend gedrag is. Dat heeft zij allemaal niet geweten, nee.”

Als Linda écht niets heeft geweten van Jeroens wangedrag bij The Voice, dan betekent dat ook dat John de Mol niet aan Linda heeft verteld dat hij Jeroen op de vingers heeft getikt. En gisteren bleek dat Linda op haar beurt weer niets aan John heeft verteld over het seksuele wangedrag van Ali B. Lekker spraakzaam allemaal.

Tv-koningin is kapot

Hoe is het nu met Linda? De tv-koningin is helemaal kapot. “Het gaat niet goed. Dat snap je misschien als je tweeënhalve week nog extreem gelukkig was met iemand, niets doorhad en dan eigenlijk dag na dag erachter komt dat hij iets verschrikkelijks heeft gedaan, met leugens heeft geleefd en een heleboel kapot heeft gemaakt en misschien zelfs wel ziek is.”

Stopt Linda met werken? “Wij hebben afgesproken dat zij zich een tijd terugtrekt en even rust neemt en pas op de plaats”, zegt Jildou. Voorlopig zal Linda ook niet op de cover van haar blaadje staan. “Ik heb gezegd: ‘We gaan heel mooie nummers maken zonder jou.’”

Shakespeariaans

Jildou stipt tot slot nog aan dat Linda deze hele misère onbewust zélf in gang heeft gezet. “Het is natuurlijk shakespeariaans dat ik Tim Hofman heb gebeld en heb gezegd: ‘Kunnen we afspreken, want ik heb hier twee meiden die Ali beschuldigen van ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag? Wij komen niet verder met het onderzoek, maar wij vinden het heel belangrijk dat deze verhalen naar buiten komen.’”

“Vervolgens komt Tim natuurlijk met nóg meer vreselijke verhalen die nu gelukkig bekend zijn, maar waardoor het leven van Linda de Mol helemaal op haar kop staat. Dit was voor haar volledig nieuw.”

Fragment

Een fragment uit Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Rietbergen staat al decennia bekend als 'vieze Jeroentje', maar Linda de Mol wist niets. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen