Nikkie de Jager onthult welk blad haar uit de kast wilde trekken

Nikkie de Jager onthult welk tijdschrift haar begin vorig jaar dreigde te ‘exposen’ als transgender. Het gaat om de Party, een van de vier bekende roddelbladen. “Die zei: ‘Wij gaan het publiceren.’”

Nikkie de Jager © SBS

Het jaar 2020 kon niet heftiger beginnen voor Nikkie de Jager, bekend van het razendpopulaire YouTube-kanaal NikkieTutorials. Ze kreeg een mail van iemand die dreigde om haar ware identiteit te openbaren. Toen koos Nikkie ervoor om in een legendarische video zélf bekend te maken dat ze transgender is.

Agressieve mail

Bijna niemand zag die onthulling van Nikkie aankomen. Behalve Sywert van Lienden dan. Hij vond Nikkie altijd al op een transgender lijken. “In dit specifieke geval lag het er in elk geval voor mij dik bovenop, dacht dat dit juist haar ‘gimmick’ was (transgender met make up kanaal). Little did I know…”, sneerde hij op Twitter.

Het was een vreselijke mail van die chanteur, vertelt Nikkie nu in het programma Linda’s Wintermaand. “Ik kreeg een mail met heel mijn verleden uitgestippeld en allemaal details, ook over mijn familie, en toen dacht ik: deze weet het wel echt. Toen dacht ik: oké, diegene wil hier iets mee. Het was heel agressief.”

Chanteur mailt media

De chanteur maakte het Nikkie niet makkelijk. “Het was dreigen en pushen qua timing, van: ‘Je hebt tot zo en zo lang en dan gaat het naar buiten.’ Dan denk je: hoe gaan we dit nou oplossen? Dan is er maar één manier: je eigen kracht pakken en het op je eigen manier doen.”

De media was ook al verwittigd door die persoon, aldus Nikkie. “Ik weet wie het is. Het niet-slimme van hem vind ik… Hij wou dreigen, het moest naar buiten, want het was één grote leugen, maar ondertussen had hij het ook al naar verschillende media gestuurd.”

Boos op Party

De meeste media wilden het stilhouden, vertelt ze. “Toen heb ik ook heel veel vertrouwen gekregen in de media van Nederland, want eigenlijk zei iedereen: ‘Doe normaal. Denk je nou echt dat we dit naar buiten gaan brengen?’ Maar er zat een gezellig weekblad bij dat graag naar BN’ers kijkt en daar dingen over roept die het wou publiceren de week erna.”

Om welk weekblad gaat het? “Er was er wel één, weekblad Party, die zei: ‘Wij gaan het publiceren.’ Voor ons voelde dat als: dan hebben we nog een week om het te doen. We hebben het diezelfde dag nog gefilmd en toen ging het naar buiten. Toen was ik ze voor.”

Kwaad met kwaad

Nikkie weet wie haar heeft gechanteerd. “Toen die video gepubliceerd was, zeiden NU.nl en een paar anderen: ‘Wij hebben die mails ook gekregen. Als we kunnen helpen: het was deze persoon.’ Toen dacht ik: oh, nou gezellig, ik weet waar hij woont en wat z’n nummer is.”

“Maar ik dacht: dan ga ik kwaad bestrijden met nog meer kwaad. Dat heeft geen zin.”

Fragment

Een fragment uit Linda’s Wintermaand:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dit onsmakelijk van de Party?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen