Onschuldig RTL Boulevard nog steeds in gevaar: ‘Het is zeer serieus’

RTL Boulevard is ook na de moord op Peter R. de Vries nog steeds in gevaar. De veiligheidssituatie rond de showrubriek is sinds die dodelijke aanslag ongewijzigd, zegt RTL-baas Sven Sauvé.

RTL Boulevard © RTL Boulevard

Het overgrote deel van de RTL Boulevard-uitzendingen ligt qua niveau niet heel hoog, denk aan de ditjes en datjes rondom de hysterische Britney Spears, de lege Nikkie Plessen die de laatste modeweetjes bespreekt en Diederik Jekel die elke avond inbreekt om te roepen dat we afstand moeten houden. Toch zou het programma nog steeds in gevaar zijn.

Dreigingsniveau

De moord op Peter R. de Vries heeft het dreigingsniveau van RTL Boulevard niet veranderd, zegt Sven Sauvé, de grote baas van RTL Nederland, vandaag in het NRC. “Ik mag daar inhoudelijk niet veel over zeggen, maar de veiligheidssituatie is nog steeds zeer serieus met maatregelen die onverminderd blijven. Of dat ooit nog zal afnemen, durf ik niet te zeggen.”

Komt dat dan echt vanwege die paar crime-onderwerpen die Boulevard elke week behandelt? Die zitten toch ook in alle andere actuele programma’s? Het NRC reageert dan ook een beetje verbaasd: “Is dat wat jullie horen van de politie? Of wil RTL uit voorzorg geen risico nemen?”

Nieuwe fase

Sven stelt dat het dreigingsniveau door de autoriteiten wordt bepaald en niet door RTL zelf. “Wij gaan af op informatie van de autoriteiten, en die geven aan dat er op dit moment geen reden is het beveiligingsniveau te verlagen. We zijn als media in een nieuwe fase terechtgekomen.”

Hij vervolgt: “In dit geval heeft dit het leven gekost van een zeer gewaardeerde collega, en is de dreiging overgeslagen naar Boulevard. Maar dit kan ieder programma overkomen. Het vrije woord ligt echt onder vuur.”

Verbazing

Het NRC verbaasd, gezien het ditjes-en-datjes-niveau van Boulevard: “Waarom is RTL Boulevard nog doelwit?”

Sven: “Ik kan alleen speculeren. En dat doe ik niet want het gaat om de veiligheid van collega’s. Het valt me op dat jullie enigszins verbaasd reageren, alsof we alweer terug zijn bij normaal. Maar wij zijn nooit teruggegaan naar normaal. Ik denk dat dit makkelijk kan overslaan naar andere mediapartijen, we zijn echt een grens over.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het raar dat een programma over de perikelen rond Britney Spears en de stiletto's van Nikkie Plessen zou worden bedreigd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen