‘Frank Dane heeft mogelijk ruzie gekregen met John de Mol’

Het plotselinge ontslag van Frank Dane als de ochtendjock van Radio 538 zou zomaar te maken kunnen hebben met een heftige ruzie met John de Mol. Dat zegt Erik de Zwart tegen RTL Boulevard.

John de Mol en Frank Dane © William Rutten

Erik de Zwart, die aan de wieg stond van Radio 538, weet maar al te goed hoe het is om samen te werken met John de Mol. Erik vertrok bij Johns radiobedrijf omdat hij ‘het niet meer met hem trok’ vanwege het altijd ‘full in control’ zijn. “Dat ik drie keer met hem werkte, zegt wat over zijn overtuigingskracht. En eerlijk, hij betaalt veel geld“, zei hij een paar jaar geleden.

Verzoekplaatje

Het zou zomaar kunnen dat de intense bemoeizucht van John ook tot een conflict met Frank Dane heeft geleid, zegt Erik. Frank is na drie jaar plotseling opzij geschoven door John. “Misschien heeft hij geen verzoekplaatje van John de Mol willen draaien, werd het ruzie en was het in één klap afgelopen”, zegt Erik tegen RTL Boulevard.

Franks exit komt op een heel vreemd moment. Vorige maand ging immers al de nieuwe programmering van Radio 538 in en dit lijkt op het laatste moment te zijn besloten. “Een maand geleden ging het roer helemaal om, er komt een nieuwe programmering en dan ineens: bam, dit eroverheen.”

Ruzie met John

Een ruzie tussen Frank en John is zeker niet ondenkbaar, aldus Erik. “Het kan zijn dat Frank Dane misschien gewoon ruzie heeft gekregen met John de Mol of wat dan ook. Dat kan ook. Ik sluit dat allemaal niet uit.”

En anders? “Het kan er ook mee te maken hebben dat Wietze, die de ochtendshow gaat presenteren, in zijn contract had staan dat als hij geen drivetime-show zou krijgen bij Talpa Radio, dat hij dan vrij zou zijn per 1 januari 2022. Het kan zijn dat dit een soort van rare samenloop van omstandigheden is, waarbij iemand in Blaricum ineens gedacht heeft van: nou, kom, laten we het zo doen tijdens de kerstdagen.”

Typisch Talpa

Dit meedogenloze ontslag van Frank is volgens Erik typisch iets voor Talpa. “Dit is typisch iets voor Talpa. Het is natuurlijk heel leuk dat Coco Hermans, de directrice van 538, het woord mag doen, maar het is wel duidelijk waar het directief vandaan komt.”

Hij vervolgt: “John de Mol is wat dat betreft bij de radio nogal impulsief. Hij heeft zich er nu drie jaar lang zodanig mee bemoeid dat je ziet dat zowel Sky Radio als 538 als Veronica allemaal terugloopt. Dat is natuurlijk niet goed.”

Middelvinger

Wat er met Frank gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Het zou behoorlijk gênant zijn als hij zich laat afschepen met een minder goed tijdslot. Aan de andere kant zijn er in de radiomarkt niet zoveel andere smaken dan Talpa meer.

Mediakenner Rob Goossens: “Als ik Frank was zou ik mijn middelvinger opsteken en me nooit meer daar aan de Bergweg in Hilversum vertonen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Frank Dane last gaat krijgen van Talpa's dominantie op de radiomarkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen